Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu olan Aile Danışma Merkezi yaz dönemi Çarşamba Seminerleri, Eğitim Danışmanı Özlem Yılmaz'ın "Verimle çalışma ve Sınav teknikleri" ile sürdü.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezi yaz dönemi Çarşamba Seminerleri Eğitim Danışmanı Özlem Yılmaz'ın "Verimle çalışma ve Sınav teknikleri" konulu semineriyle sürdü.
Yılmaz, seminerinde öğrencilerin ilkokuldan başlayan eğitim yıllarında bazı hatalı ya da doğru olduklarına emin olmadıkları konuları, sınav aşamasına kadar taşıdıktan sonra başta aileleri olmak üzere özellikle annelerine taşıdıklarını belirtti. Özlem Yılmaz verimli ders çalışmada en önemli unsurun zamanı belirlenecek öncelikler için programlı ve verimli olarak kullanmanın önemine değinerek, "Önemli olan öğrencinin odaya kapanıp saatlerce ders çalışması değildir. Verimli ders çalışmada bir diğer dikkat edilmesi gereken yöntem etkili çalışmadan geçer. Test çözmede dikkat edilmesi gereken bir başka unsur ise bilgi, yorum ve hız faktörleridir" diye konuştu.
Özlem Yılmaz seminerinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı başlıkları belirterek, "Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak ifade edilir. İşte bu kaygıdan kurtulmada öğrencilerin sahip oldukları bilgi dağarcıkları son derece önemlidir. Öğrenciler sınavda soru çözerken mutlaka her sorunun kendine özgü bir mantığı olduğuna dikkat etmeliler" dedi.
Sorunun mantığına göre hareket etmenin, soruyu doğru cevaplamısını sağlayacağını ifade eden Özlem Yılmaz, "Soruyu okurken kesinlikle cevap düşünülmemelidir. Sorunun kökü anlaşılmadan cevabı düşünmeye çalışmak hızı düşürdüğü gibi sorunun yanlış cevaplanmasına da yol açabilir.
Sorularda ne istendiğinin keşfedilmesi gerekir.
Bazı sorular kesinlikle çok kolay olabilir. Burada düşünülmesi gereken soruların hazırlanırken, çok kolay, kolay, orta, zor ve çok zor gibi 5 derecede ele alınmasıdır. Soruyu okumadan bilip ön yargılı yaklaşmamak gerekir. Mutlaka önce soruya hakim olunmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da hatalı okumalardan kaynaklanmaktadır. Altı çizili veya kalın yazı olan sorularda bu ifadelere çok dikkat edilmelidir. Yüzde yüz emin olunmayan sorularda eğer iki şık sağlanamıyorsa o soruyu yeniden gözden geçirmeli şık sayısı ikiye indirilemiyorsa o soruya cevap verilmemelidir" şeklinde konuştu.