banner171

BAŞKAN EROL; SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMLARI ÖNCELİĞİMİZ…

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Meclisleri Toplantısı yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıya katılanlar istek ve taleplerini sözlü ve yazılı olarak yetkililere ulaştırma imkanına sahip oldular.

BAŞKAN EROL; SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMLARI ÖNCELİĞİMİZ…
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, sağlık ve eğitim yatırımlarının öncelikleri olduğunu ve her iki alanda da yatırım projelerinin sürdüğünü belirterek “Amacımız tüm bu hizmetlerimiz ve yeni projelerimizle birlikte eğitim ve sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinin yanısıra sosyal donatı alanlarıyla da ilçemizin daha kaliteli yaşama kavuşturulmasıdır” dedi.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Halk meclisleri Toplantısı 2012” Nasırlılar Düğün salonunda yapılan toplantıyla başladı. Kazım Karabekir, Mevlana ve Karayolları Mahallelerini kapsayan toplantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile belediye başkan yardımcıları ve bölüm müdürlerinin tam kadro yer aldığı toplantıda vatandaşlardan gelen istek ve talepler yetkililer tarafından yanıtlandı.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol Halk Meclisleri’nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada sağlık ve eğitim yatırımlarının öncelikleri olduğunu ve her iki alanda da yatırım projelerinin sürdüğünü belirterek, uzun zamandır Gaziosmanpaşalıların beklediği 300 yataklı Devlet Hastanesi’nin en geç Mayıs ayında hizmete gireceğini müjdeledi.  İstanbul’un üç büyük Fizik Tedavi Hastanesi’nden biri olan ve ilçede yapımı sürmekte olan Fizik Tedavi Hastanesi’nin de 2014 yılında ilçede hizmete gireceğini vurgulayan Erol özetle şunları söyledi, “Söz konusu sağlık yatırımlarının yanısıra bu üç mahalledeki eğitim eksikliğini de gidermek için bölgede belediyemize ait şantiye ve veterinerlik olarak hizmet verilen alan boşaltılarak 2-3 okul yapımı sağlanacaktır. Ayrıca Mevlana Mahallemizdeki 7,5 dönümlük arazi İl Özel İdaresi’ne okul yapımı için devredilmiştir. Karayolları Mahallemizdeki tapu tahsis belgeleri için istenen ücretin de yüzde 15-20 oranında azıltılması için Maliye Bakanlığına başvurusu yapılmıştır. Şerife Bacı Parkı 15 trilyon liralık bir yatırımla içinde göletlerin ve at çiftliğinin yer aldığı, açık ve kapalı spor salonlarının yanısıra  içinde 2500 kişilik organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir merkezinde yer alacağı çok amaçlı bir kültür ve eğlence parkına dönüştürülecektir. Amacımız  tüm bu hizmetlerimiz ve yeni projelerimizle birlikte eğitim ve sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinin yanısıra sosyal donatı alanlarıyla da ilçemizin daha kaliteli yaşama kavuşturulmasıdır”.   

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz’da eğitim ve sağlık hizmeti alanında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Dr. Erhan Erol’a teşekkür ettikten sonra  5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası’na göre vizesi biten yeşil kart sahibi vatandaşların bir ay içinde Kaymakamlığa başvurarak gelir tespitinde bulunmalarını istedi. Yeni düzenlenen yasa gereği 23 gün içinde 2300 vatandaşın başvuruda bulunduğunu ve yaptıkları hesaba göre bu rakamın 50 binlere ulaşması gerektiğini söyledi. GOP Kaymakamı ayrıca 4000 vatandaşın kaymakamlık bünyesindeki Vakıftan yardım aldığını ve eğitim için verilen burs yardımlarının da sürdüğünü söyledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153