banner171

Başkan EROL; "Tüm Vatandaşlarımızın Bayramı Mübarek Olsun"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Kurban Bayramı, paylaşmak, bölüşmek ve dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için fırsattır” dedi.

Başkan EROL;
 Sevgili hemşerilerim,
Bayramlar, insanların kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak, sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarını sağlayan özel günlerdir. Kurban Bayramı da, muhtaçları, kimsesizleri ve yaşlılarımızı unutmayacağımız, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerini sunma fırsatı yakalayacağımız çok özel bir bayramdır. Çünkü bu bayramın özünde, paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır. İnanıyorum ki, bu bayram da, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı, kardeşlik ve aidiyet duygusunu daha da pekiştirecektir.

Bizim kültür ve inancımız, darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun hakkını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimleri sevindirmeyi gerektirir. Şurası çok önemli; bizler komşusu açken, tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuz, bayram edemezken, biz de sevinçli ve coşkulu bir bayram kutlayamayız.

Dünyanın sırt çevirdiği, görmezden geldiği Suriye ve Mısır’daki insanlık dramı için Türkiye bütün dünyaya örnek teşkil eden bir insanlık dersi vermektedir. Son yılların en büyük katliamının yaşandığı Suriye’deki terörist rejimin sona ermesi, hepimizin en büyük arzusu olmalıdır. Kardeş Suriye halkı, yeniden barış ve huzur içinde yaşamayı, geleceğe umutla bakabilmeyi hak ediyor. Bizim kardeş Suriye halkının barış ve huzur içinde yaşaması için verdiğimiz desteği, hiçbir terörist eylem ve hiçbir antidemokratik düşünce engelleyemeyecektir.

Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü bir konuma ulaşmasını engellemek, kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliğini bozmak, milletimizi kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere en iyi cevabımız, bayramlarda gösterdiğimiz dayanışmadır.

Bayramları, kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştirilmesi için fırsat olarak görüyorum. Zira bayramlaşmak barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Tüm hemşerilerimden kini, nefreti, hasedi, dargınlıkları bir kenara bırakmalarını, birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe, dostça bir bayram geçirmelerini diliyorum.

İnanıyorum ki, istikrar ve güven içinde ülkemizi ilçemizi daha aydınlık yarınlara ulaştıracağız. Gaziosmanpaşa’yı herkesin gıptayla baktığı bir ilçe haline getirmek için her türlü imkânımızı seferber ettik.

Hemşerilerimizin gururla “Gaziosmanpaşalıyım” diyebilecekleri bir ilçeyi oluşturmak için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milletimizden aldığımız yetkiyle bu çalışmalarımızı daha da hızlandıracak, Gaziosmanpaşa’nın aydınlık geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin yaklaşan mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın evrensel barışa ve huzura vesile olmasını diliyorum.

Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153