banner171

Başkan Kaya'nın Ahilik Haftası dolayısı İle Mesaji;

Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 Başkan Kaya'nın Ahilik Haftası dolayısı İle Mesaji;
 Ahilik; birlik ve dayanışmayı sağlayan ekonomik ve kültürel hayatın düzenlenmesinde rol alan Anadolu’da yüzyıllardır var olan en önemli esnaf örgütlenmesidir. Bu kurumun temelini oluşturan esnaf ve sanatkarımız, yüzyıllardır ticarette meydana getirdikleri güven olgusunu sosyal alana aksettirmişlerdir.
Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Bu özellikleriyle Ahilik anlayışını milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan Ahilik geleneğinin, asıl amacı toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı daim ettirmektir. Ahilik felsefesiyle yoğrulmuş, dürüstlükten ödün vermeksizin, iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli, cömert, güler yüzlü olması esas alan esnaf ve sanatkarımızın toplumsal ve sosyo ekonomik gelişmemize katkıları daha da çok olacaktır.

Unutulmamalıdır ki esnaf ve sanatkarımız ekonomimizin bel kemiğidir. Sanayileşmemizin, kalkınmamızın çekirdeğidir. Ahilik, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Bu duygu ve düşünceler ışığında, başta tüm esnaf ve sanatkarımız olmak üzere tüm milletimizin Ahilik Haftasını kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153