banner171

BİLAL AY'IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

ENGELLİLERE HİZMET LUTÜF DEĞİL BOYNUMUZUN BORCUDUR

BİLAL AY'IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
 Saadet Partisi GaziOsmanPaşa İlçe Başkanı Bilal Ay , Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bir bildiri yayınladı.

 

Bilal Ay ülkemizin nüfusunun %12.29'unun engellilerden oluştuğunu, 3 Aralık'ın engelliler ve aileleri ile birlikte 25,5 milyon insanı ilgilendirdiğine dikkat çekti ve bu gibi günlerin onlar için imkâna dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Milli Görüş için engelliler özürlü değil özel vatandaşlar statüsündedir diyen Ay “onların hayatını kolaylaştırmak, iyi imkânlar sağlamak boynumuzun borcudur” dedi.

 

Saadet Partisi’nin engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme konusunda hassasiyet ve samimiyetini ispat etmiş bir parti olduğunun altını çizen Ay; Milli Görüş iktidarı olan 54.hükümet zamanında en kapsamlı düzenlemelerin gerçekleştirildiğini, Başbakanlığa bağlı 'Özürlüler Dairesi Başkanlığı'nın ilk kez o dönemde kurulduğunu, kamu ve özel sektördeki istihdamı %2'den %'3e çıkartıldığını ifade etti.

 

''Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.  Anayasamız ve yasalarımız da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş ve devleti bu konularda yükümlü kılmıştır.

 

Ancak, hepimizin yaşayarak gördüğü gibi, yasaların var olması onların uygulanabilir oldukları anlamına gelmiyor ne yazık ki. Örneğin, 2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler Yasası kapsamında engelli vatandaşlara yönelik standartların tüm özel, kamu kurum ve kuruluşlarınca en geç 7 Temmuz 2012 tarihine kadar yerine getirilmesi gerekmekteydi. Oysa ki, verilen sürenin bitmesine yalnızca günler kala üç yıl ötelendi engellilerin insanca yaşayabilmeleri için yapılması gerekenler.

 

Engelli vatandaşlarımızın eğitim istihdam ekonomik ve sosyal problemlerini çözme hususunda Milli Görüş iktidarının geçmişte yaptıkları bir teminattır” diyen Bilal Ay, 8,5 milyon engellinin refahı, mutluluğu ve saadeti için ülke kaynaklarını kullanarak olağanüstü gayret sarf etmeyi borç bildiklerini belirterek, “8.5 milyon engellinin mutluluğu saadet iktidarındadır” dedi.

 

Bilal Ay , açıklamasının sonunda; “Türkiye’nin özel vatandaşları olan engelli ve yakınlarının , geleceğinin bugünden daha iyi ve engelsiz olmasını temenni ederiz...” dedi.

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153