banner171

ÇANAKKALE 1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ ‘BÜYÜK İLGİ…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla 18 Mart 2010 tarihinde açılan “Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi” Gaziosmanpaşa’da 60 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Tır Müze, yoğun ilgi gördüğü ilçemizden ayrıldı.

ÇANAKKALE  1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ ‘BÜYÜK İLGİ…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla 18 Mart 2010 tarihinde açılan “Çanakkale 1915 Gezici Tır Müzesi”  Gaziosmanpaşa’da 60 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Tır Müze, yoğun ilgi gördüğü ilçemizden ayrıldı.

 

ÇANAKKALE  1915 GEZİCİ TIR MÜZESİ ‘BÜYÜK İLGİ…

 

Gezici Tır Müzesi’nin ilçemizde  gördüğü yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta bu anlamlı müzenin oluşmasını sağlayan Tarihçi Yazar Ahmet Uslu ile projeye destek veren sponsor firmalara ilçe halkına adına teşekkür etti.   Erol,’’ Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlarımız bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığının en canlı örneklerini bu müzede görme şansını elde ettiler. Amacımız tüm ilçe halkını Çanakkale’’ye  götürerek başta büyük önder Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden; vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anmaktır’’dedi.

 

18 Mart 2015’e kadar Anadolu’nun dört bir yanını gezecek, TIR Müze  yoğun ilgi gördüğü Gaziosmanpaşa’dan dün ayrıldı. Müze yetkilileri ilçeden müzeye karşı büyük bir ilgi gördüklerini belirterek müzeyi  60 bin kişinin ziyaret ettiğini belirttiler. Çanakkale Savaşı’ndan kalan yaklaşık 4 bin çeşit mermi, yiyecek-içecek kapları, çarpışan mermiler, tüfekler, Türk askerinin giymiş olduğu kıyafetler, barut, mermi sandıkları, kama, kılıç gibi ürünler sergileniyor. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153