banner171

Dr.Erhan Erol :Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemel

Dr.Erhan Erol :Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemeli: bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür dedi.

Dr.Erhan Erol :Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemel


Gaziosmanpaşa belediyesi Nisan meclis toplantılarında konuşan Belediye başkanı Dr.Erhan Erol "Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemeli: bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür" dedi.

Kentsel dönüşüm projeleriyle alakalı olarak , insanların canları ve mallarının korunması gereken en kutsal emanet olduğunu vurgulayarak , herkesin İstanbul depremi beklediğini ancak zaten yorgun olan bina stoğunun ,bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür dedi.Yenilenme amaçlı kentsel dönüşümün herkes tarafından desteklenmesi gerekir.

300 tane Rezerv Konut yapılıyor.

Şu anda Mevlana mahallesinde 25 tane gecekondu yıktıklarını söyleyen Erhan Erol,hemen o bölgenin altında 300 tane sosyal konut yapılmaktadır.Biz bu sosyal konutları rezerv konut olarak gecekondu dönüşümünde kullanacağız dedi.

Sarıgölde 735 daire yapılıyor.Mahalle dışında kimseye satılmayacak..

“biz Sarıgöl mahallesindeki dönüşüm amacıyla ,belediye olarak  732 tane daire yaptıracağız.Bu daireler orta grupta olup mahalle dışında kimseye satılmayacak ve Takasta kullanılacak.” Şeklinde konuşan Erhan Erol , TOKI’ye de teşekkür ederek ,bölgenin imar uygulamasını yaparak yapım hakkını Gaziosmanpaşa belediyesine devrederek , sarıgöldeki dönüşümde kullanmak üzerek stok konut yapmalarına imkan verdiğini söyledi.Sarıgöl projesi ile alakalı her adım meclisten geçecektir diyen Erhan Erol , bu projenin ilçenin kaderi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153