banner171

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Altın Ödül

Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Baykuş Ödülleri’ kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi, Sosyal Baykuş kategorisinde Altın Baykuş ödülünü kazandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Altın Ödül

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen başarılı çalışmalar yeni ödüllerle takdire layık görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilen Tüketici Özel Ödülü’nün ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi bir ödül daha aldı. İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerinde ziyaret edilmesi ve elde edilen veriler ışığında Kişiye Özel Belediyecilik hizmetleri sunulmasını sağlayan ‘Arafta Kaldım’ projemiz ulusal ve uluslararası platformlarda büyük takdir topladı. Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Baykuş Ödülleri’nde, Gaziosmanpaşa Belediyesi Sosyal Baykuş kategorisinde Altın Baykuş ödülünü kazandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ödülü ilçeye göç eden vatandaşlar üzerine yapılan ‘Arafta Kaldım' adlı çalışma getirdi.

Gaziosmanpaşa’da ikamet eden ve yurt içinden ya da yurt dışından ilçeye göç etmiş kişilerden oluşan 12 bin 182 hanede yapılan görüşmelerde dilini, kültürünü, yurdunu bırakmış ama içinde bir yerlerde de bırakamayarak göç eden aileler incelendi. Yurt içi ve yurt dışından göçün yoğun olduğu bu semtte, göçmenlerin refah seviyesinin artırılması için iç görüye dayalı stratejiler geliştirilmesi ve dolayısıyla toplumun tam ve eşit üyesi olarak; sorgulayan, isteyen, olayları izleyen, tercihini açıkça söyleyen, kentin tarihi, kültürel ve manevi değerleriyle barışık ve kente ait hisseden bir vatandaş profili oluşturulması hedeflendi. Görüşmelerde; ilçe vatandaşlarının %72’sinin göç ettiği saptandı.

Bu verilerden yola çıkılarak 2016 yılı Ramazan ayı içerisinde, ilçede ikamet eden ancak memleketi Trabzon, Kastamonu, Giresun ve Kırklareli olan vatandaşları doğdukları kentle buluşturan ve hemşehrilik duygularını pekiştiren iftar programları tertiplendi. Rumelili hemşehrilere yönelik olarak, Rumeli Balkan Trakya Haftası kutlandı.

Bununla birlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; işlem yapmak için gelen ve öğle arası saatlerinde bekleyen vatandaşlar arasında sağlık açısından risk taşıyanlar ile arzu edenlere yönelik sağlık taraması yapmaya başladı. Vatandaşın yoğun ilgisi karşısında sağlık taraması 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerinde ziyaret edilmesi şeklinde daha kapsamlı bir hale getirildi.

İlçedeki engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uzman bir ekip kurularak, engelliler evlerinde ziyaret edildi. Engellilerin hem kendilerinin hem de ailelerinin hizmetler ve hizmetlere erişim konusunda bilinçlendirilmeleri sağlandı.

İlçeye kırsaldan gelen anne adayları da hedef alınarak ‘Mutlu Anneler, Huzurlu Yarınlar’ başlıklı ‘Doğum Öncesi ve Sonrası Eğitim Programı’ gerçekleştirildi. Göçmenler için, özellikle barınma, gıda, eğitim ve sağlık gibi temel yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve standarda kavuşturulması yönünde acil eylem ekipleri kuruldu. Ayrıca ilçeye yerleşen 1450 aile için; 2 ton bebek maması ve bebek kıyafeti, 5196 kıyafet yardımı, 213 adet ikinci el ev eşyası, mont ve kadın botu yardımı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153