Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin her hafta düzenlediği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” devam ediyor. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri ile buluşan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kentsel Dönüşüm projeleri olan diğer belediyelerin Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni örnek aldıklarını belirtti. Başkan Dr. Erhan Erol, “Yerinde Kentsel Dönüşüm'ü kapsamlı bir şekilde etraflıca planlayarak yapmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle projemiz bir ilk ve örnek teşkil etmekte, diğer belediyeler de Gaziosmanpaşa Yerinde Kentsel Dönüşüm projesini kendilerine örnek almaktadır” dedi.
Sözlerine, “Ben de Gaziosmanpaşalıyım” diye başlayan Başkan Dr. Erhan Erol, “Bizim için en önemli konu vatandaşımızın can ve mal güvenliğidir. Ne müteahhidin kazancı ne de başka bir şey beni ilgilendirmiyor. Ayrıca Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında Gaziosmanpaşalı vatandaşımın durumu benim için çok önemli. Onlar benim ilk önceliğim. Ben sizlerle bu işe başladım, sizlerle birlikte sürdüreceğim. Bu yüzden hiçbir vatandaşımın Gaziosmanpaşa’dan, alıştıkları yerden gitmesini istemiyorum. Bunu sağlamak için iş mi lazım, burada yapılacak her çalışmada Gaziosmanpaşalıya da iş olacak. Kentsel Dönüşüm sırasında çalışarak evine ekmek götürecek olan Gaziosmanpaşalılar, dönüşümün tamamlandığı bölgelerde yine iş imkânına kavuşacak. Çünkü kendi yaptıkları binalarda hem oturacak hem de o kentin yaşamasına da katkıda bulunacaklar. Binaların içerisine kendi koydukları ısıtma sistemlerini yine kendileri çalıştıracak, gerektiğinde de tamir edecek. Buna benzer bir çok konuda ortaya çıkacak bir çok işte Gaziosmanpaşalı çalışacak” dedi.
Gaziosmanpaşalı evini kendi yapacak
Dr. Erhan Erol’un, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen, 393 hektarlık alanda İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili verdiği bilgilerle başlayan toplantıda daha sonra vatandaşların sorularına geçildi. Vatandaşların aklında hiçbir soru işareti kalmaması amacıyla her hafta gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Erhan Erol, “Kentsel dönüşüm için hâli hazırda 165 dönüm yer boşaltıldı. Hedefimizde ilk etapta 3500 binanın yıkımı ve dönüşümü var. Kentsel dönüşümde başlangıç olarak en çok risk altında olan ve olabilirliği öncelikli mahallelerimizi seçtik. İnşaatlar vatandaşla anlaşmalarımız biter bitmez başlayacak. Hedefimiz 18 ayda vatandaşlarımıza evlerini teslim etmektir. Kentsel dönüşümle altyapı sorununuz da kalmayacak. Sokaklar kazılıp tamir olmayacak. Tamirata her yıl iki ya da üç okul parası harcanıyor, yazık. Yaklaşık bir ay sonra meslek edindirme kurslarımız açılacak. Buralarda peyzaj, tesisat, asansör, elektrik gibi branşlarda eleman yetiştirilecek ve bölge insanı şantiyelerde çalışarak hem dönüşüme hem de kendilerine katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız daha iyi koşullarda hak ettiği gibi sosyal bir yaşama kavuşacak’’ dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 09:42