banner171

Gaziosmanpaşa'da Hıdırellez çoşkusu

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri büyük bir katılımla gerçekleşirken eğlencenin doruğuna ulaşıldı. Ağırlıklı olarak Romanların yaşadıkları Sarıgöl’de düzenlenen şenliklerde gece yarısı yakılan ateşler üzerinden atlanıp dilekler dilenirken, vatandaşlar Erkan Gümüssuyu’nun yanı sıra Gaziosmanpaşa’nın roman müzik ve dans gruplarının şarkılarıyla adeta felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba dediler.

Gaziosmanpaşa'da Hıdırellez çoşkusu

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri büyük bir katılımla  gerçekleşirken eğlencenin doruğuna ulaşıldı. Ağırlıklı olarak Romanların yaşadıkları Sarıgöl’de düzenlenen şenliklerde gece yarısı yakılan ateşler üzerinden atlanıp dilekler dilenirken, vatandaşlar Erkan Gümüssuyu’nun yanı sıra Gaziosmanpaşa’nın roman müzik ve dans gruplarının şarkılarıyla adeta felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba dediler.

 

 

GOP’TA BAHAR SEVİNCİ …

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol,  “Bir bahar bayramı olan Hıdrellez’in günümüzde evrensel bir nitelik kazandığını belirterek, “Ülkemizde hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı’nın gelecek kuşaklara da ayrıntılarıyla yansıtılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemlidir. Hıdrellez Şenliklerimizin birlik ve beraberlik içinde ayrısız gayrısız nice yıllara ulaşmasını diliyorum’’ dedi.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin doğanın her baharda canlanışını temsil eden Hıdrellez Şenlikleri nedeniyle düzenlediği şenlikler büyük bir katılımla gerçekleşirken, rengarenk görüntüler sergilendi. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Arif Parlakkılıç, “Tüm Gaziosmanpaşalıların ve tüm milletimizin Hıdrellez Bayramını kutluyor, aynı Hızır Peygamber gibi bu baharın uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik, dertlilere derman, hastalara şifa doğaya canlılık getirmesini diliyorum” dedi.

 

Sarıgöl Mahallesi, İstanbul Caddesi, Şelale Parkı üzerindeki alanda düzenlenen şenliklere katılan Romanların  birbirinden  renkli giysileriyle bir karnaval havasına bürünen şenlik gecesinde İstanbul’un eski şerbetçisi, pamuk şekercisi ve mısırcıları da ücretsiz dağıtımda bulundular. Ateşlerin üzerinden atlanıp olumsuzluklardan arınılacağı sembolik kutlamalar sonrası ışıklandırılan kamelyalar ve yerlere serilen kilimlere oturan vatandaşlar  Erkan Gümüssuyu ve Gaziosmanpaşa’nın roman müzik ve dans gruplarının şarkılarıyla adeta felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba dediler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153