banner171

Gaziosmanpaşa'da Şehit Savcı Kiraz adına Mevlid-i Şerif okutuldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi, görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Gaziosmanpaşa'da Şehit Savcı Kiraz adına Mevlid-i Şerif okutuldu
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, daha önce ilçede de görev yapan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a bir vefa örneği göstererek adına Mevlid-i Şerif okuttu. Çağlayan Adliyesi’nde görev yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz adına Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bir Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi. Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde bugün İkindi Namazı’na müteakip düzenlenen programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Belediye Başkan Yardımcıları, Şehit Savcı Kiraz’ın çalıştığı adliyelerdeki mesai arkadaşları hakim ve savcılar, Siirtli hemşehrileri ve vatandaşlar katıldı. İlçedeki çeşitli camilerde görevli din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, kaside ve mevlidin ardından İlçe Müftüsü İsa Gürler, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ve tüm şehitler adına dua etti.
Mevlid programının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Nisan ayının aynı zamanda Peygamberimiz Hz. Muhammed’in de doğum gününün olduğu ay olması dolayısıyla önem arzettiğini belirterek sözlerine başladı. Yaklaşık 10 gün önce Çağlayan Adliyesi’nde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyen Başkan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz daha önce ilçemizde de görev yapmış, halkımızın sorunlarını dinlemiş ve adalet dağıtmıştı. Böylesine hain bir saldırıda hayatına kaybetmesi ailesini ve yakınlarını olduğu gibi bizleri de üzdü. Biz de hem ailesini bu acılı gününde yalnız bırakmamak ve acılarına ortak olmak adına, hem de kendisinin ruhuna ilçe halkımızla birlikte dua etmek adına bu mevlid programını düzenledik. Şehit Savcımızın adını yaşatmak amacıyla ismini ilçemizin çeşitli yerlerine vermeyi düşünüyoruz. Şehit Savcımızın adını yaşatarak, onun gibi zor şartlarda görev yapan insanlarımıza moral vermeyi düşündüğümüz gibi, böylesine değerli isimlerimizin gelecek nesillerimiz tarafından hatırlanmasını da sağlamayı amaçlıyoruz. Ben tekrar Şehit Savcımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Mevlid programı Gaziosmanpaşa Meydanı’nda vatandaşlara pilav ve ayran dağıtılmasıyla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153