banner171

Gaziosmanpaşa'da Suç Örgütü Operasyonu

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

Gaziosmanpaşa'da  Suç Örgütü Operasyonu
Çeşitli semtlerde tehdit, yağma, yağma amaçlı tehdit, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık, kasten yaralama olaylarına karıştıkları belirlenen 16 kişiden 4'ü tutuklandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturma kapsamında, faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik 5 ay öncesinden teknik ve fiziki olarak çalışma başlatıldı.

Sürdürülen çalışmaların ardından Beyoğlu, Üsküdar, Bayrampaşa, Fatih, Sarıyer, Kağıthane, Maltepe, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu ve Güngören ilçelerinde 17 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli çap ve markalarda 4 tabanca, bu tabancalara ait değişik çaplarda fişek ve şarjörler ile suç örgütünün tahsilatlarını içeren defter ve dokümanlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların 4 yıl içerisinde tehdit, yağma, yağma amaçlı tehdit, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık, kasten yaralama gibi 15 ayrı olaya karıştıkları belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 16 kişiden 4'ünün sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153