banner171

Gaziosmanpaşalı öğrenciler, Vialand’da İstanbul’u yeniden fethetti

Gaziosmanpaşalı öğrenciler, Vialand’da İstanbul’u yeniden fethetti

Gaziosmanpaşalı öğrenciler, Vialand’da İstanbul’u yeniden fethetti
 Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki lise son sınıf öğrencilerini Vialand Tema Park’a götürdü. Öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini insansı robotlarla anlatan ”Fatih’in Rüyası” ünitesinde İstanbul’u yeniden fethetmenin heyecanıyla unutamayacakları bir deneyim yaşadılar. 
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Vialand Tema Park’a götürdüğü ilçemizdeki lise son sınıf öğrencileri  hem eğlendi, hem de “Fatih’in Rüyası” ünitesinde, İstanbul’un Fethi’ne 561 yıl sonra tanık olma imkânı buldu. 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve içerisinde 1000 metreküp su, gerçek boyutta 146 adet insanımsı robot, 8 adet hareketli dekor, 14 metre uzunlukta ve 9 metre yükseklikte 2 adet gemi ve 12 metre uzunlukta suya inen gemi dekoru da bulunan “Fatih’in Rüyası” ünitesinde öğrenciler heyecanlı anlar yaşadılar. Tüm eğlence alanlarının kendileri için açık olduğu Vialand’da, öğretmenleri ile birlikte eğlenceli dakikalar geçiren öğrencilere Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Başkan Yardımcısı Serkan Acar da eşlik etti. Başkan Usta daha sonra Fehmi Demirbağ’ın “Kahramanlar İstanbul’un Fethi’nde” kitabını imzalayarak vatandaşlara dağıttı.
 
”Fatih’in Rüyası” ünitesine büyük ilgi gösteren öğrenciler, yaklaşan lisans yerleştirme sınavları öncesinde stres attılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153