banner171

GOP Belediyesi 2 Kalite Belgesiyle Daha Taçlandı...

Gaziosmanpaşa Belediyesi geleneksel olarak düzenlediği Moral ve Motivasyon Gecesi’nde tüm çalışanları ile biraraya geldi

GOP Belediyesi 2 Kalite Belgesiyle Daha Taçlandı...
 Toplantıda Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne vatandaşların istek, öneri ve memnuniyetsizliklerini kolayca iletebildiği, vatandaş odaklı bir yaklaşımı sağlayan ISO: 10002 :2006 ve işlerde süreklilik, meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı korunmasını sağlayan ISO 27001: 2006 Belgeleri verildi.
GOP BELEDİYESİ 2 KALİTE BELGESİYLE DAHA TAÇLANDI…  

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediye olarak göreve geldiklerinden bu yana tüm çalışanların üretim ve hizmet aşamalarında çağdaş normlara uygun bir kalite ve standartta çalışmaları için bir çok eğitimden geçmelerine olanak sağladıklarını vurguladı. Erol, “Yeni bır yıla girme arifesinde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Moral ve Motivasyon Gecemizde tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.

Her geçen yıl hizmet kalitesini arttırarak çağdaş yönetim sistemlerine uyumlu hale gelen Gaziosmanpaşa Belediyesi 2013 yılına 2 Kalite Belgesi’ne daha kavuşarak giriyor. Geçen yıl Aralık ayında aldığı 3 kalite belgesinden sonra, bu yılda tüm personeli eğitimden geçirilen Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşların istek, öneri ve memnuniyetsizliklerini kolayca iletebildiği, vatandaş odaklı bir yaklaşımı sağlayan ISO: 10002 :2006  sertifikasını almaya hak kazandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi ayrıca işlerde süreklilik, meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı korunmasını sağlayan ISO 27001: 2006 Belgesine de kavuştu.

Üretim ve hizmet çalışmalarında geçen yıl alınan 3 belgeden sonra bu yıl da 2 belge daha  almaya hak kazanan Gaziosmanpaşa Belediyesi düzenlediği Motivasyon ve Moral Gecesi’nde çalışanlarla yemekli bir toplantıda biraraya geldi. Düzenlenen toplantıda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’a kalite belgeleri verildi. Toplantıda konuşan Dr. Erhan Erol, belediye olarak göreve geldiklerinden bu yana tüm çalışanları üretim ve hizmet aşamalarında çağdaş normlara uygun bir kalite ve standartta çalışmaları için bir çok eğitimden geçirmelerine olanak sağladıklarını vurgulayarak, “Bu sertifika törenleri aslında tüm bu çalışmalarımızın taçlandırılmasıdır. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak hiçbir zaman taviz vermeyeceğimiz kaliteli hizmet anlayışını bu yıl olduğu gibi gelecek senelerde de geliştirerek daha da yukarılara ulaştıracağız. Bu nedenle duyduğum gururu ifade ederken yeni bir yıla girme arifesinde tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi. 
GOPARK Tesisleri’nde yapılan ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin başta Başkan Dr. Erhan Erol ve başkan yardımcıları olmak üzere tüm çalışanlarının katıldığı gecede hizmet çalışmalarını başarıyla tamamlayarak emekliliğe hak kazanan 10 personel, Ahmet Karslı, Erol Demir, Esat Turhan, İhsan Şeker, Medine Ay, Mehmet Açacak,  Nurcihan Taşçı, Seyfullah Akın, Şerafettin Tuna ve Talat Daştan'a teşekkür plaketleri verildi ve kutlamaları yapıldı. 

Plaket töreninde yaklaşık 41 yıldır Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde hizmetlerini sürdüren personel Hayriye Şık’a da bir şükran plaketi verildi.   

ISO 27001 - BİL­Gİ GÜ­VEN­LİĞİ YÖ­NE­TİM SİS­TE­Mİ

Gü­nü­müz­de, sa­de­ce çalışan­la­rıy­la de­ğil, müşteri­le­ri, iş or­tak­la­rı ve his­se­dar­la­rıy­la bir­lik­te ta­nım­la­nan ku­rum­lar­da, bil­gi­nin giz­li­li­ği, bü­tün­lü­ğü ve ula­şı­la­bi­lir­li­ği­ne iliş­kin gü­ven or­ta­mı­nın ya­ra­tıl­ma­sı, stra­te­jik bir önem ta­şı­mak­ta­dır. Bil­gi gü­ven­li­ği­ni sağ­la­mak, tek­no­lo­jik çö­züm­ler­le bir­lik­te sağ­lam bir gü­ven­lik yö­ne­tim sis­te­mi­nin ku­rul­ma­sı ile müm­kün ola­bil­mek­te­dir. Et­kin bir bil­gi gü­ven­lik yö­ne­tim sis­te­mi­nin oluştu­rul­ma­sı ama­cıy­la ha­zır­lan­mış bir stan­dardtır. 
NE­DEN ISO 27001 ?
Mer­ke­zi gü­ven­lik sis­te­min­de ger­çek an­lam­da gü­ven­li­ğin otur­tu­la­bil­me­si için şirket­ler, TS ISO IEC 27001 stan­dar­tın­da be­lir­ti­len bil­gi gü­ven­li­ği yö­ne­tim sis­te­mi­ni ku­ra­rak ger­çek risk­le­ri­ni sap­ta­ya­bi­lir ve bu risk­le­rin gi­de­ril­me­si için ge­re­ken tek­no­lo­ji, po­li­ti­ka ve pro­se­dür­le­ri dev­re­ye ala­bi­lir­ler.
Bu sa­ye­de gü­ven­lik yö­ne­tim sis­te­mi ola­rak oluş­tu­ru­lan ve yal­nız­ca tek­no­lo­ji ile de­ğil ay­nı za­man­da tüm şirket çalışan­la­rı­nın da uy­gu­la­dı­ğı iş sü­reç­le­ri ile de de­vam­lı­lık sağ­lık­lı bir şekil­de sağ­la­na­bi­lir.

ISO 10002 - MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ
 
Günümüzde global ticaretin yaygınlaşması ve benzer kuruluşların artması rekabet şartlarının daha da sertleşmesine sebep olmuştur. Bu durum, kuruluşların en önemli varlık sebebi olan müşteri kavramını daha da önemli kılmıştır. Kuruluşlar açısından müşterimizin beklenti ve şikayetlerine kayıtsız kalmak gibi bir lüks kalmamıştır. Müşteri beklentilerinin kişiden kişiye değişmesi bu durumu kontrol etmeyi zorlaştırmakta ve sistematik bir yaklaşımı şart koşmaktadır. Geleneksel metotlarla müşteri beklentilerini karşılamaya çalışmak günümüzde artık yeterli olamamaktadır. Müşteri beklentilerinin artması ve pazar payının giderek küçülmesinden dolayı kuruluşlar müşteri memnuniyeti proseslerini oluşturmakta ve yönetmekte zorlanmaya başlamışlardır.
Müşteri şikayetlerinin bir sistematik dahilinde yürütülmesi ile ilgili çalışmalar dünyada 1990’lı yılların başlarında CRM (Customer Relations Management) çalışmalarıyla başlamıştır. 2004 yılında ISO (International Standardization of Organization) 2004 yılında ISO 10002 standardını yayınlamış ve 2006 yılında ülkemizde TS ISO 10002-2006 olarak yürürlüğe girmiştir.
 
NEDEN TS ISO 10002?
•   Müşteri şikayeti ile karşılaşılan durumlarda kuruluşlara nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterir.
•   Kuruluşlara, müşteri ile yaşanan bir olay sonrasında “özür” dilememiz yeterli mi, yoksa telafi etmek için tazminat ödemek de dahil olmak üzere daha büyük bir faaliyet mi planlamamız gerektiğine dair rehberlik eder.
•   Müşteri ile yaşanan problemlerin en adil şekilde ele alınmasını sağlar.
•   Şikayetlerden ders çıkarılarak iyileştirmeye açık alanların tespit edilmesini sağlar.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2012, 10:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
KEREM DUMAN
KEREM DUMAN - 12 yıl Önce

sayin başkanima ve ekibine başarilarinin devamini temenni ederken,emekli olan değerli arkadaşlarima hayirli ömürler dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153