banner171

GOP Belediyesi Ayın Pazarcı Esnafı’nı seçiyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ilçedeki pazarcı esnafıyla kahvaltılı bir toplantıda buluştu. Toplantıda bundan böyle her ay “Ayın pazarcı esnafı” seçilme kararı alındı ve Ekim ayının Pazarcısı olarak yeni yönetmeliğe göre evraklarını zamanında tamamlayan ve satış kurallarını örnek bir şekilde uygulayan “Yalçın Aydoğan” seçildi.

GOP Belediyesi Ayın Pazarcı Esnafı’nı seçiyor.
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol pazarcı esnafından kendilerini yenilemelerini isteyerek, “Pazarcı esnafına satışlarını gerçekleştirirken kendilerini geliştirip çağdaş kurallara adapte olmaları için başta eğitim olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız. Sizler yeni dönüşüm istekleriyle bizlere gelmeniz halinde belediye her zaman sizin yenilikçi projelerinizin yanında olacaktır” dedi.
 
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ilçedeki pazarcı esnafıyla kahvaltılı bir toplantıda buluştu. Kalabalık bir grubun katıldığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 2012 Pazar Yönetmeliği hakkında bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantıda pazarcı esnafı Dr. Erhan Erol’a sorunlarını dile getirdi. Toplantıda bundan sonraki hareket noktaları, yeni kimlik kartı, önlük gibi uygulamalarla kayıt dışı satışın kayıt altına alınması konusundaki uygulamalar masaya yatırıldı. Esnaf, başkandan özellikle yaz saati uygulamasında saat 19.00 olan pazar kapanış saatini 21.00’e çekmesini istedi. Başkan’da bu saate kadar Pazar yerlerinin temizlenerek boşaltılmaya hazır hale getirilmesini beklediklerini söyledi. Erol’un, yılbaşına kadar Pazar tahtası devir ücretinin alınmayacağını ve hakkını devretmek isteyenlere kolaylık sağlanacağını belirtmesi, pazarcılar tarafından alkışlarla karşılandı. Toplantıda konuşan Dr. Erhan Erol pazarcı esnafının 50 yıl önce nasıl bir planlama içinde satış yapıyorsa aynı kuralların bugün içinde geçerli olduğunu verilen hizmetlerin rutin bir uygulamaya dönüştüğüne dikkat çekerek, “Sizin satışlarınızı gerçekleştirirken kendinizi geliştirip çağdaş kurallara adapte olmanız için başta eğitim olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız. Sizler yeni dönüşüm istekleriyle bizlere gelmeniz halinde belediye her zaman sizin yenilikçi projelerinizin yanında olacaktır’’ dedi. Toplantıya katılan İstanbul Umumi Pazarcılar Esnafı Odası Derneği Başkanı Mesut Şengün’de bir konuşma yaparak Gaziosmanpaşa Belediyesine,  pazarcı esnafına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Toplantıda bundan böyle her ay  “Ayın pazarcı esnafı” seçilme kararı alındı ve Ekim ayının Pazarcısı olarak yeni yönetmeliğe göre evraklarını zamanında tamamlayan ve satış kurallarını örnek bir şekilde uygulayan  “Yalçın Aydoğan” seçildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2012, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153