banner171

G.O.Paşa Belediyesinden BENİM YAŞLIM Projesi..

Genç nüfusla yaşlı nüfusu kaynaştırmaya yönelik “Benim Yaşlım” projesi kapsamında yaşlı vatandaşlar psikologları eşliğinde gittikleri Aziz Nesin tarafından yazılan “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunu seyrederken kah güldüler kah hüzünlendiler.

 G.O.Paşa Belediyesinden BENİM YAŞLIM Projesi..

Kağıthane’deki İBB’nin Sadabat Tiyatro sahnesinde dün anlamlı görüntüler yaşandı. Genç nüfusla yaşlı nüfusu kaynaştırmaya yönelik projenin bu önemli adımında sosyal yaşamdan çeşitli nedenlerle uzak kalmış 65 yaş ile 83 yaş arasında değişen yaşlı vatandaşlarımız Aziz Nesin tarafından yazılan “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’’ adlı oyunu seyrederken kah güldüler kah hüzünlendiler. Proje gereği yaşlılar kendilerini yeniden hayatın içine sokacak çeşitli etkinliklere katılırken, bir anlamda yaşama yeniden bağlanacaklar.   

 Temel amacı yaşlılara değişmeye başlayan toplum yapısında ihtiyaçları olan psiko sosyal ve duygusal desteği vermek olan projenin özel amaçları arasında ise genç nüfusla yaşlı nüfusu kaynaştırma, birbirlerini anlamalarına ve tanımalarına fırsat verme, birbirlerinin ihtiyaçları ile ilgili farkındalık kazandırma, birlikte vakit geçirme becerilerini geliştirme yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol,  Benim Yaşlım Projesiyle amaçlarının ülkenin toplum yapısında yavaş yavaş çözünmeye ve gerilemeye başlayan genç yaşlı uyumunun yeniden canlandırılması olduğuna dikkat çekerek “Projenin geliştirilmesiyle birlikte yaşlılarımızın artık sosyal hayatın içinde yer almaya başlamaları ne kadar doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir. Proje kapsamında artık ilçemizdeki yaşlı vatandaşlarımızla gençleri sık sık birarada görmeye alışmalıyız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153