banner171

G.O.Paşa'da gelecek için çevre eğitimi...

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçedeki ilk ve orta derecedeki okullarda çevre eğitimi başlattı. Eğitimlerde çevre kirliliğinin tanımı, katı atıkların sınıflandırılması, çöplerin hangi kurallara göre ayrıştırıldığı ile temiz bir gelecek için yapılması gerekenler örneklerle anlatılıyor.

G.O.Paşa'da gelecek için çevre eğitimi...
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilere çevre bilinci arttırmak ve atıkların geri dönüşümünü sağlamada bilinçlendirmek için eğitim seminerleri vermeye başladı. Seminelerde GOP Belediyesi’nde görevli çevre mühendisleri çevre kirliliğinin tanımı, katı atıkların sınıflandırılması ve çeşitleri hakkında bilgi verirken, çevre kirliliğinin önlenmesinde neler yapılması gerektiği örneklerle anlatıyor. Derslerde ayrıca belediyenin temiz bir ilçe için yaptığı çalışmaları örneklerle anlatılıp çöpte geri dönüşüm ve ülke ekonomisine getireceği yararlar hakkında bilgiler veriliyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri, bu eğitim seminerlerinin tüm yıla yayılarak ilçedeki tüm okullarda okuyan 80 bin öğrenciye ulaştırılmasının amaçlandığını belirterek, “Çevreye gösterilen saygı ve duyarlılığın daha erken yaşta öğretilmesi temiz bir gelecek ve dünya için en önemli unsurların başında geliyor. Bu eğitimlerdeki ana amaç öğrenciler arasında çevre farkındalığı oluşturarak ileride öğrenilenlerin yaşama geçirilmesi” dediler.   

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153