banner171

GOP'ta AB onaylı otizmli çocuklar fotoğraf sergisi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Fotoğraf ve Gezi Kulübü’nün otizmli çocuklara yönelik olarak sürdürdüğü ve Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Bir de bu kadrajdan bak! - Look at this frame once too!” adlı proje, Gaziosmanpaşa'da buluşan beş ülkenin otizmli çocuklarının çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ile sona erdi.

GOP'ta AB onaylı otizmli çocuklar fotoğraf sergisi
 İngiltere, Ukrayna, Arnavutluk ve Azerbaycan’dan ülkemize gelerek bir hafta süre ile Gaziosmanpaşa’da misafir edilen otizmli çocuklar, İstanbul’daki günlerini dolu dolu geçirdi. Çocuklar, Gaziosmanpaşa’da kaldıkları süre içerisinde akşam yemeklerini Engelli Mehter Takımı eşliğinde yerken renkli görüntüler oluştu. Proje çerçevesinde Gaziosmanpaşa Belediyesi Fotoğraf ve Gezi Kulübü yöneticisi fotoğraf sanatçısı Abdullah Tezer’den karma fotoğraf eğitimi alan otizmli çocuklar bu süre içerisinde gezdikleri yerlerde bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldu.

Miniatürk, Fener-Balat, Eyüp Sultan, Pierre Loti, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet’i gezip tekneyle boğaz turuna katılan otizmli çocukların çekmiş olduğu birbirinden güzel fotoğraflar, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Tuna Eğitim ve Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı. Otizmli çocuklarımızı anlamak, onları topluma kazandırmak, becerilerini ve algılarını geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında halen Gaziosmanpaşa’da yaşayan ve dört ülkeden gelen toplam 18 otizmli çocuğun çekmiş olduğu fotoğraflar, aynı zamanda Türkiye ile birlikte diğer dört ülkede de sergileniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153