banner171

GOP’TA “ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR.

Psikoterapist-Eğitim Uzmanı Ayşe Yılmaz, 0-6 yaş grubunda çocuklarda ana karakteri oluşturan kişiliğin oluştuğunu, anne ve babaların bu dönemde çocuklarının şahsiyetlerinin oluşmasında en önemli faktör olduğunu belirtti.

  GOP’TA “ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR.

Psikoterapist-Eğitim Uzmanı Ayşe Yılmaz, 0-6 yaş grubunda çocuklarda ana karakteri oluşturan kişiliğin oluştuğunu, anne ve babaların bu dönemde çocuklarının şahsiyetlerinin oluşmasında en önemli faktör olduğunu belirtti. 

 

GOP’TA “ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ”

 

Eğitim Uzmanı Ayşe Yılmaz;

“Kişiliğin oluşmasında en temel tesir anne ve babaların”

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nin düzenlemiş olduğu Çarşamba Seminerleri devam ediyor. GOP Kültür Merkezi 3’üncü katında yer alan Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Psikoterapist-Eğitim Uzmanı Ayşe YILMAZ  'Anne babanın çocuktaki yansıması' başlıklı bir konuşma yaptı.  Ayşe Yılmaz , 0-6 yaş grubunda kişiliğin oluştuğunu, bu dönemde çocukların kendilerini büyüten ve yetiştiren anne ve babalarından önemli oranda etkilenerek, gelecek yaşamlarında bu izleri taşıdıklarına dikkat çekti. Yılmaz, çocuğun anne ve babadan aldığı kalıtım unsurlarının yine ailenin çevresi içinde açılmakta olduğunu ama 0-6 yaş olarak adlandırılan evrede anne ve babadan alınanların çocuğun şahsiyeti üzerinde en temel tesiri oluşturduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“ Çocuk dünyaya geldikten sonra bir yaşına kadar temel güven dönemi dediğimiz evrede anneyle başbaşadır Bu dönemde annenin baş aktör olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çocuk daha sonra 2’inci evre olarak adlandırdığımız ayaklanma ve keşfetme evresine geçer. Bu evrede de dış dünyadan önce evde yakın çevresindeki objeleri, babayı ve kardeşlerini tanımaya başlar. Bu dönemde ev yaşantısında olumlu olmak, negatif gelişmelere kapalı olmak çocuğun geleceğini önemli oranda etkiler. Daha sonraki evrede ise çocuk gezmeye ailesiyle dışarıyı tanımaya, öğrenmeye başlar. 0-6 yaş evresi bu anlamda çocuğun kişiliğinin şekillenip oturduğu dönemdir. Biz anne ve babalara düşen, bu önemli hayati evreyi çoçuklarımızla en iyi, en doğru ve hatasız şekilde geçirmemizdir.” 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153