banner171

GOP’TA “ÇOCUKTA CİNSEL İSTİSMAR” SEMİNERİ…

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezi’nin Çarşamba Seminerleri’nde bu hafta “Çocukta Cinsel İstismar” konusu işlendi.

GOP’TA “ÇOCUKTA CİNSEL İSTİSMAR” SEMİNERİ…

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezi’nin Çarşamba Seminerleri’nde bu hafta “Çocukta Cinsel İstismar” konusu işlendi.  

GOP’TA “ÇOCUKTA CİNSEL İSTİSMAR” SEMİNERİ… 

Cinsel istismara uğrayan bir çocuğun karşılaştığı bu durumu korktuğu için gizleyebileceğini belirten Psikolojik Danışman Mine Çelik, Hiç bir çocuk cinsel tacizle başa çıkabilmek üzere psikolojik açıdan hazır olamaz. Böyle bir durumla karşı karşıya gelen çocuk, ruhsal gelişiminde kendine güvensiz, arkadaş ve toplumsal ilişkilerinde beceriksiz, sağlıklı kişilik gelişimine sahip olmayan bir birey olarak yetişecektir dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezinin Çarşamba Seminerlerinde bu hafta “Çocukta Cinsel İstismar” konusu işlendi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Psikolojik Danışman Mine Çelik, çocuğun cinsel istismara uğradığını gösteren belirtiler ve çocuklarımızı istismardan korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Çocukların karşılaştıkları bu durumu korktukları için gizleyebileceklerini belirten Psikolojik Danışman Mine Çelik, Hiç bir çocuk cinsel tacizle başa çıkabilmek üzere psikolojik açıdan hazır olamaz. Cinsel tacize uğramış çocuklarda uyku sorunları veya kabus görme, depresyon veya aile fertlerinden, arkadaşlarından uzaklaşma, okula gitmeyi istememe, normalin dışında yaramazlık yapma, söz dinlememe, yaptığı çizimlerde, oynadığı oyunlarda cinsel tacizi andıran resimler ve oyunlar, anormal bir şekilde agresif olma gibi belirtiler görülebilir. Böyle bir durumda çocuk, ruhsal gelişiminde kendine güvensiz, arkadaş ve toplumsal ilişkilerinde beceriksiz, sağlıklı kişilik gelişimine sahip olmayan bir birey olarak yetişecektir dedi.
 
Psikolojik Danışman Mine Çelik, çocuklarımızı cinsel istismardan koruyabilmek için neler yapmamız gerektiği konusunda ise şunları söyledi, 
 
“Çocuklarımızı cinsel istismardan koruyabilmek için özellikle anne ve babalara önemli görevler düşmektedir. Çocuğun gelişiminin takip edilmesi, olağandışı bir durumun daha başında fark edilmesini sağlar. Anne babalar cinsel taciz konusunda bilinçli olmalı, bu konuda çocuklarını uyarmalı ve bilgilendirmelidirler. Çocuklar zor durumda kaldıklarında kimlerden yardım alabilecekleri konusunda bilgilendirilmeli, cesaretlendirilmeli ve kendilerine güven duyabilmeleri için istemedikleri bir durumda “hayır” diyebilme becerisi kazanmalarına yardımcı olunmalıdır. Çocuklar cinsel istismarla dışarıda karşılaşabileceği gibi böyle bir durum aile içerisinde de yaşanabilir. Vatandaşlar olarak da en önemli görevimiz ise istismara maruz kaldığını düşündüğümüz çocukları ya da şüphelendiğimiz durumları mutlaka emniyet görevlilerine ve çocuk esirgeme bürolarına bildirmeliyiz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
şafak ergün
şafak ergün - 13 yıl Önce

bu konuya bir çarşamba yetmez....her ayın ilk çarşambası bu konu işlenmesi ailelerin bilgilendirilmesi çok faydalı olur diye düşünüyorum.emeği geçenlere teşekkür ediyorum..

banu AY
banu AY - 11 yıl Önce

Cinsel İstismar yasası degişmezse cinsel istismarla suçlananlara acırım.Tecavüz edenlerede kızamam.Nedemi kızın burnuna dokunan,saçına dokunan istismarcı.istismarada tecavüzede aynı agırlaştırıcı ceza uygulanıyor.Yerel mahkeme bile tecavüz fiiliyle temas etme arasında fark vardır.agır suçla hafif suça aynı agırlaştırıcısı ceza uygulaması olmaz dedi.Tecavüzcüye verilen 15 yıllık ceza istismara burnuna,saçına dokunanada veriliyor.Kaza ilede olsa çünkü iddia oldumu sanıgın yapacagı bir şey yok.istismara 3 yıl verilmesi gerekirken 15 yıl 12 yıl düzmece ruhsaglıgı raporlarından fazladan adaletsizce veriliyor.onun için istismarla suçlananlara acıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153