banner171

GOP’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin, TBMM’de görüşmeleri sürdürülen Kadına Şiddeti Önleme adlı düzenlemenin yasalaşmasıyla kadın hakları konusunda son derece önemli bir adım atılmış olacağını belirterek, tüm hemcinslerinin bu anlamlı gününü kutladığını söyledi.

GOP’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
GOP’TA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin, TBMM’de görüşmeleri sürdürülen Kadına Şiddeti Önleme adlı düzenlemenin yasalaşmasıyla kadın hakları konusunda son derece önemli bir adım atılmış olacağını belirterek, tüm hemcinslerinin bu anlamlı gününü kutladığını söyledi.   
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin,
“Bu çağda artık kadınların gündeminde şiddet yer almamalı” dedi.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediyenin bugün ulaştığı noktada çizdiği başarılı performansın arkasında kadın çalışanların katkısının son derece büyük olduğunu belirterek, “Sizlerin bu anlamlı gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Her zaman belirttiğim gibi benim pozitif ayrımcılıkta tercihim her zaman kadınlarımızdan yana olmuştur. Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum' dedi.
GOP’TA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Gaziosmanpaşa Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Yapılan toplantılarda ülkemizde kadınlara uygulanan şiddet  kınanırken,  olumsuz  tablonun kadınların güçlü yürekleri ve ülkemizde her geçen yıl artarak gelişen  kadınlara yönelik haklarla aşılacağına dikkat çekildi.         
Gaziosmanpaşa Belediyesince düzenlenen ilk etkinlik belediyenin çalışan kadın personeline verilen yemekle gerçekleşti. Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin’in de katıldığı kahvaltı son derece sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediyenin bugün ulaştığı noktada çizdiği başarılı performansın arkasında kadın çalışanların katkısının son derece büyük olduğunu belirterek, “Sizlerin bu anlamlı gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Her zaman belirttiğim gibi benim pozitif ayrımcılıkta tercihim her zaman kadınlarımızdan yana olmuştur. Bugüne kadar bir yönetici olarak yaşadığım tecrübe de kadın personelimizin  çalışmaları  benim bu tercihimin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur.” dedi. Toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin’de gündemde kadın, çocuk  ve aile bireylerini şiddetten korumaya yönelik çok önemli bir tasarının görüşüldüğüne dikkat çekerek, “Çağdaş haklarla donatılmış bi tasarının yasallaşması biz hanım çalışanların yaşam hakları  için atılmış son  derece önemli bir adımı temsil edecektir. Çağdaş bir gelecek için yaşamın hemen her alanında yer almaya başlayan kadınların dünyasında artık şiddet denen bir gündem olmamalı. Hepimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.    
Belediyede ağırlıklı olarak çalışan kadın personelin tamamının katıldığı kahvaltılı kutlama töreninden sonra Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Ergin tarafından çalışan personele günün anısına birer hediye verildi.
Düzenlenen ikinci etkinlikte GOP Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Hastanesi ile ortaklaşa düzenlenen toplantıda “Kadın ve Şiddet” konulu bir seminer veren Psikyatr Dr. Oya Bozkurt  da kadınların günümüzde hangi şiddet unsurlarına maruz kaldığını özetleyerek, şiddet uygulanan kadınların karşılaştığı sorunlar ve onların yaşamında yol açtığı tahribatları anlattı.    


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153