banner171

GOP'TA'' ETKİLİ KONUŞMANIN SIRRI ÖZGÜVEN'' SEMİNERİ...

Davranış Bilimci Ayşe Yardımcı, yapılan araştırmalarda en çok korkulanın ölümden de çok sahne korkusu olduğunu belirterek, herkesin bildiğinin aksine etkili konuşmanın bir yetenekten öte insanın göstereceği bir çabanın ürünü olduğuna dikkat çekti.

GOP'TA'' ETKİLİ KONUŞMANIN SIRRI ÖZGÜVEN'' SEMİNERİ...
 ETKİLİ KONUŞMANIN SIRRI ÖZGÜVEN VE ÇALIŞMADAN GEÇİYOR.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin  bünyesinde kurulu  Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği  Uzman Pisikologlarla “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki toplantısında Davranış Bilimci Ayşe Yardımcı tarafından “Etkili Konuşma Sanatı” konulu bir seminer verildi.Yardımcı, yapılan araştırmalarda en çok korkulanın ölümden de çok sahne korkusu olduğunu belirterek, herkesin bildiğinin aksine konuşmanın bir yetenekten öte insanın göstereceği bir çabanın ürünü olduğuna dikkat çekti. Özgüven ve motivasyonla birlikte herkesin çok okuyarak derin bir bilgiye sahip olduktan sonra etkili bir konuşma  yapabileceğinin altını çizen Yardımcı şunları söyledi, “Doğru ve güzel konuşmanın ilk şartı dinlemesini bilmektir. Siz dinlemesini bilirseniz, bu alışkanlığın  yaygınlaşması sonucu herkes dinlemesini bilir ve siz de dinlenen bir konuşma yapabilirsiniz. Doğru ve etkili konuşmak için başta konuşmanızın sağlam ve sistemli bir fikre dayanması, düşünülerek konuşulması, dengeli olunması, konuşma ile nefes alıp verme arasında bir uyum olmalıdır. Mümkün olduğu kadar zengin bir kelime dağarcığıyla yapılan bir konuşma, etkili konuşmanın bir diğer önemli öğesidir”.

Yardımcı, etkili konuşmanın öncelikli aile içinde ebeveynlerin desteklemesiyle başlayarak, okulda ve iş hayatında  kendine özgüvenle pekiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak özetle şöyle konuştu; “Yapılan bir araştırma doğumdan önce başlayan iletişimde iki kişi arasında alınıp verilen mesajların sadece yüzde 7’sinin kelimelerle yapılması son derece anlamlıdır. Yapılan bu araştırmada iletişimin diğer oranlarının ise yüzde 38’inin çıkarılan ses ve yüzde 55’inin de beden dili ile yapıldığını ortaya koymuştur. Bizler yaşantımızın her dakikasında bol bol okuyup anladıklarımızı ve öğrendiklerimizi diğer kişilere yansıtırken kelime dağarcığımızı da o oranda genişletmeliyiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153