banner171

GOP’TA “OTİZMİ ANLAMAK” SEMİNERİ…

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezi’nin Çarşamba Seminerleri’nde bu hafta “Otizm” konusu işlendi.

GOP’TA “OTİZMİ ANLAMAK” SEMİNERİ…

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezi’nin Çarşamba Seminerleri’nde bu hafta “Otizm” konusu işlendi.  

GOP’TA “OTİZMİ ANLAMAK” SEMİNERİ… 

Otizmde erken tanı konması ve erken tedaviye başlanmasıyla, bireyin olumlu yönde gelişmesi ve topluma kazandırılmasının sağlandığını belirten Psikolojik Danışman Özgür Özer, “Hastalık teşhisi konan çocuklarımıza otistik değil, otizmli demeliyiz. Eğitim ve terapi ile birşeylerin düzeleceğine inanmalı ve elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulu Aile Danışma Merkezinin Çarşamba Seminerlerinde bu hafta ‘’Otizm” konusu işlendi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen, Psikolojik Danışman Özgür Özer’in “Otizmi Anlamak” başlıklı seminerinde hastalığın tanınma evresinden başlayarak otistik çocuklara uygulanan eğitim süreçleri gibi geniş bir yelpazeden Otizm masaya yatırıldı. Bu hastalığın ortaya çıkışıyla birlikte yaşanan problemlerin neler olduğu, hastalığı yaşayanlar ve ailelerinin bilmesi gereken unsurlar konusunda önemli bilgilerin verildiği toplantıda sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu ya da kullanabilme görevinde sorun yaşayanlar olarak adlandırılan hastalığın öncelikle iyi tanınması ve anlaşılması gerektiğini belirten Psikolojik Danışman Özgür Özer, Otizm belirtileri 18 aydan önce ortaya çıkar. Erken tanı, erken tanı için erken ipuçlarını bilmek ve gözlemlemek çok önemlidir. Tanı konduktan sonra ise hemen çocuğun ve ailenin ihtiyaçları belirlenmeli, çocuğun ihtiyaçlarına gore eğitim programları oluşturulmalı ve aileler de mutlaka ‘Aile Eğitim Seminerleri’ ne katılmalıdırlar. Eğitim ve terapi ile mutlaka birşeylerin düzeleceğine inanmalı ve elimizden geleni yapmalıyız dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153