banner171

“HeroTürk” Türkiye’de ilk defa Gaziosmanpaşa’da

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümünde ilçede çeşitli etkinlikler düzenliyor.

“HeroTürk” Türkiye’de ilk defa Gaziosmanpaşa’da
 İlk yerli, çocuk çizgi roman kahramanı olan ‘HeroTürk’ün, 96 sayfalık “Kahramanlar İstanbul’un Fethi’nde” macerasından oluşan sergi Türkiye’de ilk defa belediye bahçesinde açılırken,  ilçedeki lise son sınıf öğrencileri de Vialand Tema Park’a götürülüyor.
 
Fehmi Demirbağ’ın günümüzde unutulmaya yüz tutan çizgi roman dünyasına kazandırdığı, aynı zamanda ilk yerli çocuk kahramanı olan ‘HeroTürk’ün, “Kahramanlar İstanbul’un Fethi’nde” macerası tüm Gaziosmanpaşalılar için belediye bahçesinde sergilenmeye başladı. Özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören serginin açılışında bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Hasan Tahsin Usta, “Böylesine anlamlı bir günde, İstanbul’umuzun Fethi’nin 561. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. 561 yıl önce İstanbul’u fethederek bizlere emanet eden ecdadımızı, milli kahramanlarımızı ve Fatih Sultan Mehmet’i şükranla yâd ediyorum. Bu ülkenin gelecekteki sahibi olacak siz gençlerimize de sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi. 
 
Açılış sonrası Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve yazar Fehmi Demirbağ, “Kahramanlar İstanbul’un Fethi’nde” kitabını birlikte imzalayarak vatandaşlara dağıttılar. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153