banner171

Kaçak Göçmen Çetesi Yakalandı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Yunanistan ve Bulgaristan'a yasadışı yollardan göçmen gönderen organize suç örgütlerini 8 ay takip sonucu yakaladı.

 Kaçak Göçmen Çetesi Yakalandı
 İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, Yunanistan ve Bulgaristan'a yasadışı yollardan göçmen gönderen organize suç örgütlerini 8 ay süreyle takibe aldı. Jandarma ekipleri, İstanbul ve Edirne'de 16 farklı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.
Operasyonda, 53 yabancı uyruklu göçmen ile göçmen kaçakçılığını organize eden biri Gana uyruklu 13 kişi yakalandı. Şüphelilerden biri sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 12 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yakalanan zanlıların, Afganistan, Irak, Pakistan, Suriye ve Filistin gibi ülkelerden İstanbul'a gelen kaçak göçmenleri 1.500-2 bin dolar karşılığında kara ve deniz yoluyla Bulgaristan ve Yunanistan'a gönderdiği belirlendi. Kaçak göçmenler hakkında ise sınır dışı edilmek üzere işlem başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153