banner171

Koreli misyonerler Gaziosmanpaşa’da

Misyonerliğin Doğulu yüzü, Güney Koreli gençler Doğulu olmaları hasebiyle kendilerine gösterilen ilgiyi de kullanarak ülkemizde Hıristiyanlığı yaymak için misyonerlik faaliyeti yapıyor.

Koreli misyonerler Gaziosmanpaşa’da
 Zengin semtlerde başlattıkları misyonerlik çalışmalarını şimdi İstanbul’un orta gelirli semtlerinde yoğunlaştıran misyonerler, meydanı boş bulup cirit atıyor.
İstanbul’da hiç çekinmeden Hıristiyanlaştırma faaliyeti yürüten Güney Koreli misyonerlere dur diyen kimse yok. Üst düzey gelir gruplarının bulunduğu semtlerde çalışma yapan Güney Koreli misyonerler şimdi de muhafazakâr yönleriyle ön planda olan semtlerde (Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Güngören, Esenler vb. ) ve özellikle sanayi bölgelerindeki evleri veya ofisleri kiralayıp kilise evler açarak Müslüman gençleri ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Cafelerde Müslüman Genç Avına Çıkıyorlar

Gaziosmanpaşa, Güney Koreli misyoner gençlerin üst kurdukları ilçeler arasında bulunuyor. Misyonerlerin ağına düşüp Hıristiyan olan bir Türk genç kızın rehberliğinde liseli ve üniversiteli gençlerle irtibat kurarak farklı etkinlikler adı altında toplantılar yapılıyor. Daha sonra etkinliğe katılanlarla İncil’den pasajlar okunarak, ayinlere davet ediyorlar. Ev kiliselerini, dikkat çekmeden yapmak için tenha sokaklardan tutan misyonerler, Türkiye’ye Türkçe öğrenmek için geldiklerini söylüyor. Özellikle ailesinden ilgi görmeyen, dersleri zayıf olan gençler tuzağa düşürülmeye çalışılıyor. Koreli genç kızlar, misyonerlik çalışmalarında adeta yem olarak kullanılıyor. Misyonerlerin cafe ve parkları gençlerle temasa geçmek için kullandıkları görülüyor. Son zamanlarda ise özellikle özel eğitim merkezlerinde gönüllü hizmet adı altında gençler ve ailelerle irtibat kurmaya çalışıldığı bildiriliyor.
















milligazete.com.tr

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153