Gaziosmanpaşa Spor Kulübü’nde Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurul öncesinde kulübün şuan ki durumunu kanun ve tüzüğe göre içinde bulunduğu sıkıntıları değerlendirerek, kulübün kurumsallaşmasının sağlanabilmesi için neler yapılması gerektiğini, kongre ortamında her zaman tartışılan fakat kongreden sonra riayet edilmeyen bir yük gibi görülen mevzuatın yasalar ve kanunların olmazsa olmazının neler olduğu, nelere uyulmadığı ve bunun sonucunun ne olabileceğini aşağıdaki başlıklar halinde kamuoyuna izah etmek istiyoruz.
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 13:08
Gaziosmanpaşa'da seçimlerden önce oluşan her zaman birtakım gruplar olmuştur. Bunlar genellikle Gaziosmanpaşa Spor'un sorunlarını çözmede tek başlarına yeterli olmadıklarını bildikleri için, sadece seçimlere matuf hamasi nutuklarla ve üyelerin 'birde bunları deneyelim' düşüncesini etkileyerek seçimi alırlar. Daha sonra karşılıklı birbirini acımasızca yıpratan gruplar, 'o varsa ben yokum' düşüncesiyle kulübün hiç bir çalışmasına katılmadıkları gibi yapılan her çalışmayı çeşitli bahanelerle eleştirirler. Bu durum birlik ve beraberliği zedelediği gibi, sürekli bir yıpranma yaşanmasına ve kurumsallıktan uzaklaşılmasına neden olmaktadır.
Hal bu ki! Maksat Gaziosmanpaşa Spor'un marka olması, Gaziosmanpaşa ilçesinin en iyi şekilde reklamı ise en ideal araçlardan bir tanesi Gaziosmanpaşa Spor'un daha iyi yönetilmesi ve popülaritesinin artırılması olmalıdır." Şeklinde ifade ettiler.
Mehmet Özçelik, geçmişte yönetici oldukları dönemle ilgili yaptığı değerlendirmede; "2006 yılında hasbel-kader Mümin Egeli, Ahmet Kurt, Mehmet Özçelik, Adem Şen, Yüksel Akyıldız ve diğer arkadaşlarla bu işe soyunduğumuzda, burayı kurumsallaştıracağımızı, fertlerin 'ben olmazsam olmaz' diyenlerin yerine 'ben Gaziosmanpaşalıyım, şartlar ne olursa olsun beni Gaziosmanpaşa Spor'un menfaati ilgilendirir' düşüncesini uygulamaya çalışmıştık. Bu amacı hakim kılmak için öncelikle belediye başkanımızın desteğini alarak, birinci işimiz tüm hesapları ve defterleri üyelerin kontrolüne ve incelemesine açtık. İnternet sitesini yayın hayatına başlattık. Ağır küfürler hariç, her türlü eleştirinin sayfaya yansımasına müsaade ettik. Bu yönetimim şeffaflık politikasıydı ve bizden beklenen de buydu. Türkiye'de ilk defa tüzüğünü evrensel şartlarda değiştiren bir kulüp olma özelliğine bu ekip sayesinde ulaşıldı.
Herkes bu işe çok emek harcadı. Acemilik olması münasebetiyle maddi olarakta arkadaşlar kendi güçlerine göre çok yoruldular. Üç yıl sonra aramızdaki idari, hukuki, mevzuat ve tüzüğün uygulanmasında mantık anlaşmazlıkları zuhül edince ben bu işten ayrıldım. Ve altı yıl bu işlerle hiç ilgilenmedim. Beni tanıyan arkadaşlarım bilirler. Arşivci bir özelliğim vardır. İfade ettiğim her şeyi aynı anda yazılı olarakta divan başkanlığına ve yönetim kuruluna düzenli bir şekilde gönderdim. Bu arada amacım yöneticileri, mevzuat ve tüzük kurallarına uygun icraat yapmalarını sağlamaktı fakat sık sık yapılan olağanüstü kongreler ve bu kongrelerde 15-20 kişiyle tanımlanması mevzuat ve kanun hükümlerine uygun olmayan üyelikler icraatlar kulübü camiadan, semtten uzaklaştıracak ve şahıs firması haline getirecektir." Şeklinde konuştu.
Kulübün bu nedenle merkezden uzaklaşarak yalnızlaştığını söyleyen Özçelik; "Bu sıralarda Gaziosmanpaşa Spor'da gördüğüm ve en çok şikayet edilen konu, kulübün giderek yalnızlaştığı ve kurumsallaşma hedefinden akim kaldığıdır.
Hal bu ki! Büyük heveslerle başlanan bu çalışmaların sonuçlanması için ciddi gayret ve emekler harcanmıştı. Bu manadaki başarısızlığın tek sebebi, eleştirilen bencilliklerin yeniden iktidar olmasıydı. Kişilerin ekonomik gücüne dayalı yapılanmalar, uzun vadeli ve sıhhatli bir yaşamı devam ettiremeyeceğini herkesin bilmesi gerekir" dedi.
Şuan için Gaziosmanpaşa Spor’da mayıs ayı içerisinde yapılacak olan kongrede başkanlık için aday olması ihtimali bulunan ben ve arkadaşlarım dışında herhangi bir adayın bulunmadığından bahseden Özçelik; "Bu dönem sonu yönetimin zorunlu olarak kongreye gideceği, bu arada kulüp başkanının istifa ederek yönetimden bir arkadaşın başkan seçildiği, bu durumun tüzüğe uygun bir durum olduğunu belirterek bu seçimde imzası bulunan arkadaşların üyelik mevzuatının tüzüğün amir hükümlerine göre olmazsa olmazına uyulduğu meçhul olup, ilgili bu arkadaşların kulübe üye olurken her üye gibi kulübü sevdiğini başarısı için çalışacağını, şartlar uygun olduğunda da yönetici olabileceğini bilerek kuruma müracat etmelidirler. Kuruma üyelik için müracaat eden her üye maddi destek verebilecek profilindeki her üye, üye olduğu gün yönetim kurulu üyesi olamaz. Bu durum tüzüğe göre zorunlu yapılması gereken seremoninin tamamlanması sonucunda olabilecekken bu işlemlere hiçbir şekilde itibar edilmeyerek bu kişiler aslında itibarsızlaştırılmıştır. Daha başka bir deyimle iyi niyetleri bilerek veya bilmeyerek suistimal edilmiştir.
Gaziosmanpaşa Spor Kulübü’nün tüzüğü gereği satılan her alt yapı futbolcusu için elde edilen gelirin %60’ı divan başkanı ve kulüp başkanın imzasıyla açılmış bulunan bir fon hesabına yatırılmış olması bir zorunluluk olup böyle bir durumun olması tüzüğün rafa kaldırıldığının önemli bir işaretidir.Yapılacak kongrede bu işe soyunmuş çekirdek kadroda olan arkadaşlarımızdan Adem Şen’in futbolu iyi bildiğini Kamil Yılmaz ve Selim Köroğlu’nun idari tecrübesi olduğunu şahsımında mevzuat ve tüzüğü iyi yorumlayabilecek üyelerden biri olmama münasebetiyle kamuoyunun önünde iyi bir çekirdek kadro oluşturduğumuzu ifade etme bencilliğinde bulunmak isterim. Gaziosmanpaşa Spor’un 2006 yılında göreve geldiğimiz gün mevcut olan kurumları bugün şu veya bu nedenlerle kaybedilmiş bulunmaktadır. Burada amaç şahısları ve kurumları suçlamak yerine bir ve bütün olarak bir araya gelindiğinde güzel şeylerin yapılabileceğine inanan, bende bir tarafından tutayım diyen Gaziosmanpaşalıların başta yeni seçilen Sayın Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta’nın ekibinin Gaziosmanpaşa Kaymakamı’nın, taraftar ve üyelerimizin, esnaflarımızın desteğini ve güvenini alacak bir yönetimle Gaziosmanpaşa Spor’u önce yeni bir yapılanmayla layık olduğu yere getirmek üzere yola çıktığımızı kamuoyuna duyururuz.”