banner171

Seddar Yavuz,Yılın Kaymakamı Seçildi.

Uluslararası İslam Dünyası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (ULGAYAD) tarafından düzenlenen “2011 Yılının En’leri ” ödül töreni sahiplerini buldu.

Seddar Yavuz,Yılın Kaymakamı Seçildi.
Uluslararası İslam Dünyası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (ULGAYAD) tarafından düzenlenen “2011 Yılının En’leri ” ödül töreni sahiplerini buldu.

12 Nisan Perşembe akşamı Gaziosmanpaşa Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Mamak Belediye Başkanı Mesut Algül, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler,  AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, k üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.  

Ödül töreni ULGAYAD Dernek Başkanı Şükrü Demir’in açılış konuşmasıyla başladı. Şubat 2011′de resmi olarak dernek statüsü aldıklarını belirten Demir, şu anda Türkiye’nin 9 ilinde şubeleşme çalışmalarının bittiğini, 10 gün içerisinde de Ankara, Sivas ve Trabzon şube başkanlıklarını açacaklarını söyledi. Demir, ayrıca 7 ülkede temsilcilik açma çalışmalarının da son noktaya geldiğini kaydetti.
 
Ardından kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında 28 Şubat sürecine değindi.
28 Şubat darbecilerinin ortaya çıkarılması ve soruşturma açılması için büyük mücadele verdiklerini belirten Destici, “O günlerden itibaren bu işin mimarlarının yargılanması için çaba gösterdik. Bununla ilgili somut girişimlerde bulunduk. 3 Mart 2011 tarihinde başta Çevik Bir olmak üzere sürecin aktörleri ile ilgili İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduk. 12 Eylül referandumunda EVET kararının demokrasi adına nasıl olumlu sonuçlar doğurduğunu bugün hep beraber yaşıyoruz. Eğer  o referandumda HAYIR çıksaydı. Ne 12 Eylülün ne de 28 Şubatın yargılandığını göremezdik. O gün demokrasinin galip gelmesinde Büyük Birlik Partisi’nin ve partilerine rağmen 12 Eylül mağduriyetini yaşamış olanların desteği ile olmuştur. O gün ‘HAYIR’ diyenler herhalde bugün büyük bir mahcubiyet yaşamaktadırlar” dedi.
Bugün yaşanan gözaltıları birinci dalga olarak yorumlayan BBP lideri Destici, “İki ve daha fazla dalganın olmasını bekliyoruz. Bu işin asıl mimarlarından mutlaka hesap sorulmalıdır. Yalnızca askerler değil sürecin uygulanmasında  görev alan bütün kesimler (siyaset, medya, yargı, üniversiteler)  bu sürece dahil edilmelidir.
 
NUR SERTER DE YARGILANMALI
 
Mesela, ikna odalarının mucidi ve organizatörü Nur Serter’in dokunulmazlığının kaldırılarak onun da millete ve mağdurlara  hesap vermesini sağlamak gerekir. O dönemde yaklaşık 70 milyar dolara yakın içleri boşaltılan bankaların kimlerin lehine boşaltıldığı tespit edilmeli bu hortumcuların mal varlıklarına el konulmalı.
 
Ayrıca; işledikleri fiille ilgili olarakta cezalandırılmalıdırlar. O gün başta başörtüsü mağdurları ve öğretim üyeleri olmak  üzere onların  bütün hakları iade edilmeli ve uğradıkları mağduriyetlerden dolayı karşılaştıkları kayıpları adil bir şekilde hesaplanarak tazminat ödenmelidir.
 
BBP olarak, 28 Şubat sürecinin ilk gününden itibaren bu işin peşinde olduk ve bırakmadık. Bundan sonar da bu işi milletin vicdanları rahatlayıncaya kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

BAKİLER: DÜNYA ÇOCUKLARI 70 BİN, BİZİM ÇOCUKLARIMIZ 7 BİN KELİMEYLE KONUŞUYOR

Yılın edebiyatçısı ödülünü alan Yavuz Bülent Bakiler de yaptığı konuşmasında Türkçe’nin doğru kullanımına vurgu yaptı. Bakiler, “Her yıl Milli Eğitim Bakanlığımız, yüz milyarlarca lirayı eğitim için harcıyor. Batı dünyasında 8 yıllık eğitimden geçen çocukların ders kitaplarında 70 bin kelime var. Bu rakam Japonya’da 44 bin, İtalya’da 32 bindir. Bu rakam Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle çağdaş medeniyet seviyesine yükselmesi gereken Türkiye’de 6-7 bin civarındadır. Ve bizim sevgili çocuklarımızda bu 6-7 bin kelimenin yüzde 10′ u ile düşünmekte. Böyle bir dil ile Türkiye’nin kalkınması katiyyen mümkün değildir. Bu bakımdan devletimize büyük iş düşmektedir. Ortadoğu ve dünyada arzu edilen seviyeye yükselmek isteniyorsa, onlara zengin bir dil sunacak politika geliştirmeliyiz” diye konuştu.

GECİKMİŞ ADALET ADALET DEĞİLDİR

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da, şüpheli kazanın faillerinin bulunmasını istedi. Eşinin hiçbir zaman siyaseti bir araç olarak kullanmadığına dikkati çeken Gülefer Yazıcıoğlu, ”12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yapanların adalet önüne çıkarıldığını gördüğümde içim cızlamadı dersem yalan söylemiş olurum. Çok büyük bir üzüntü hissettim. Çünkü bizim olayımız 3 yıl olmasına rağmen adalet henüz bize tecelli etmiş değil. İnşallah bizim adaletimiz gecikmiş olmaz. Gecikmiş adalet adalet değildir” diye konuştu.

Törenin sonunda Adıyaman İl ve İlçeleri, Eğitim ve Kültür Vakfı (Adil-Ev) tarafından Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

İŞTE ULGAYAD’IN “2011 YILININ EN”LERİ ÖDÜLLERİNİ SAHİPLERİ:

YILIN BAKANLARI: Mehmet Mehdi Eker, Suat Kılıç

YILIN BAKAN YARDIMCISI: Orhan Erdem (Milli Eğitim Bakan Yardımcısı)

YILIN GENEL BAŞKANI: Mustafa Destici (BBP Genel Başkanı)

YILIN SİYASETCİSİ: Meral Akşener (TBMM BAŞKAN VEKİLİ)

YILIN VALİLERİ: İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir

YILIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: Kadir TOPBAŞ

YILIN BELEDİYE BAŞKANI: Doğan ÜRGÜP (Sivas Belediye Başkanı)

YILIN KAYMAKAMI: Seddar YAVUZ (GOP Kaymakamı)

YILIN BÜROKRATI: Osman Avcı (Sultangazi Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü)

YILIN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI: Dr. Erhan Erol (Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı), Mesut Akgül (Mamak Belediye Başkanı), Şener Tokcan (Datça Belediye Başkanı)

YILIN EDEBİYATCISI: Yavuz Bülent BAKİLER

YILIN GAZETELERİ: Türkiye Gazetesi, Yeni Akit Gazetesi, Milli Gazete

YILIN HABER AJANSLARI: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

YILIN İNTERNET SİTELERİ: haber7.com, rotahaber.com

YILIN TV’LERİ: TEK Rumeli, Kanal 3, Sivas TV, Semerkand TV

YILIN MUHABİR GAZETECİLERİ: Emre Soncan (Zaman), Önder Deligöz (Yeni Şafak), Emine Seçeroviç (Bosna-Hersek Oslobodjense Gazetesi), Mehdi Salimov (Olaylar Enfermasyon Ajansı 

YILIN RADYOSU: Radyo 15 

YILIN TAKIMI: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü

YILIN SPOR ADAMI: Esat Delihasan (Türkiye Karate Federasyonu Başkanı)

YILIN AMATÖR SPOR TAKIMI: Sultangazispor Futbol Kulübü

YILIN SANATÇISI: Murat Kekili


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153