banner171

Zehirli Kimyasal Maddeyi Polis Buldu

İstanbul'da çay kaşığıyla çalıştırarak çaldığı kamyonetlerin kasalarını hurdacıya sattığı iddia edilen Bahadır B.(48) yakalandı.

Zehirli Kimyasal Maddeyi Polis Buldu
 İstanbul'da çay kaşığıyla çalıştırarak çaldığı kamyonetlerin kasalarını hurdacıya sattığı iddia edilen Bahadır B. (48) yakalandı. Bahadır B.'nin çaldığı bir kamyonetin kasasında son derece zehirli kimyasal madde bulunması yüzünden polis alarma geçti. Zehirli olduğu gibi çevre kirliliğine de yol açabilecek madde ile dolu olan boya makinesi bir hurdacıda ele geçirildi.
Polise başvuran bir şirket yetkilisi, gemi boyamada kullanılan kimyasal madde ile ona ait püskürtme makinesinin de içerisinde olduğu şirketlerine ait kamyonetlerinin, park halinde bulunduğu Güngören'den çalındığını bildirdi. Şirket yetkilisi, kamyonet içerisindeki kimyasal maddenin zehirli olduğu ve ayrıca çevre kirliliğine yol açabileceğini vurguladı. 

Başvuru üzerine polis alarma geçerek çalışma başlattı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince kamyonetin çalındığı yeri gören işyeri güvenlik kamera görüntüleri incelendi. İncelenen görüntülerde, daha önceden benzer suçlardan 26 ayrı suç kaydı bulunan ve toplam 16 yıl cezaevinde yattığı anlaşılan Bahadır B.'nin kamyoneti çalarak uzaklaştığı görüldü. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Bahadır B.'yi Fatih'te kaldığı evde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan Bahadır B.'nin çaldığı kamyoneti Gaziosmanpaşa'da bulunan hurdacılara demir fiyatına sattığı belirlendi. Hurdacıda yapılan aramalarda içinde zehirli kimyasal madde ile onu püskürtmede kullanılan makine ele geçirildi. İki hurdacı Ahmet A. ile Veli Y., gözaltına alındı. 

Polis yaptığı çalışmada Bahadır B.'nin çay kaşığı ile çalıştırarak çaldığını daha sonra kasasını sökerek terk ettiğini belirledi. Bugüne kadar 8 kamyonetin kasasın çalınarak satıldığı ortaya çıktı. 

İşlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Bahadır B. tutuklanarak cezaevine sevk edilirken Ahmet A. ile Veli Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2013, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153