banner171

Adana'da ATM dolandırıcısı yakalandı

Bir ATM'ye yerleştirilen kart kopyalama ve gizli kamera sistemini ihbarla çözen polis, zanlıyı da kaçamadan yakaladı.

Adana'da ATM dolandırıcısı yakalandı
Adana'da bir ATM'ye kart kopyalama ve gizli kamera sistemini yerleştirdiği belirlenen bir kişi, gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi önündeki bir bankaya ait ATM'nin kart giriş yerinde farklı bir parça bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine giderek inceleme yaptı.
ATM'nin kart bölümüne ''papağan'' diye adlandırılan kopyalama cihazı ile kartın şifresini öğrenmek için tuşların üst bölümüne gizli kamera sistemi yerleştirildiği belirlendi.
Çevrede araştırma yapan ekipleri görünce kaçmaya çalışan şüpheli bir kişi, ATM'nin yakınlarında kısa sürede yakalandı. Yakalanan Mehmet Doğuş Ç. (20), ATM'ye kopyalama sistemini yerleştirdiğini itiraf etti.
Zanlının henüz ismi belirlenemeyen bir arkadaşıyla bu düzeneği hazırladıkları, banka müşterilerinin ATM'ye kartı yerleştirdikleri anda tüm bilgilerin bu sistemle kopyalandığı, aynı anda USB belleğe kayıt yapan bir kameranın da vatandaşın girdiği şifreyi kayıt ettiği tespit edildi. Zanlının, aldığı bilgileri boş promosyon kartlarına aktararak, bankamatiklerden para çektikleri belirlendi.
Gözaltına alınan Mehmet Doğuş Ç, Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri ATM'de inceleme yaparak, ele geçirilen kopyalama ve kamera sistemine el koydu.

rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153