banner171

Aile ve Çocuk Danışmanı Zekiye ÇAPAN Sultangazi'de Seminer Verdi

İÇDEM 'in Psikolojik ve Eğitim Danışmanı Zekiye ÇAPAN ; "Aile İçi İletişim Semineri ve Çocuk Eğitimi" konulu seminerler verildi.

Aile ve Çocuk Danışmanı Zekiye ÇAPAN Sultangazi'de Seminer Verdi
 Sultangazi  Güneşim Anaokulu velilerine yönelik " Aile ve Çocuk İletişimi " konulu eğitim semineri veren Psikolojik ve Eğitim Danışmanı Zekiye ÇAPAN;Evde mutlu olmanın yollarını ve aile içi iletişim bağlarının güçlenmesinin yöntemlerini yaptığı sunumla katılımcılara anlatan ÇAPAN,Aile içi iletişimde çözüm, ev içinde anlayışlı, hoşgörülü, şefkatli, ilkeli bir aile yapısını kurup sürdürebilme, toplumun en temel yapıtaşı olan aile kurumunda karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü bütünlüğü iletişimi etkilediğini söyledi.  Mutlu, huzurlu ve güvenli bir ailenin temelinde sağlıklı iletişimin olduğunu belirtti.

Ailede özellikle annenin çocuklar üzerinde büyük bir etkisinin olduğu vurgulayan Zekiye ÇAPAN çocukları yetiştirirken daha özenli davranmaları ve sevgi ortamında yetiştirmeleri  gerektiği hakkında bayanları bilgilendirdi.
İyi bir iletişim etkili bir iletişimdir, hayatın yolunda gitmesini sağlar. İletişimin; dinlemek,anlamak, anlatmak ve paylaşmak olduğunu söyleyen ZEKİYE ÇAPAN doğru anlamanın da düşüncelerin ve duyguların da doğru ifade edilmesi demek olduğunu, bununda ancak etkili dinlemekle mümkün olacağının özellikle altını çizerek anlattı.

Çünkü yeni ilişkiler kurmak ve var olan ilişkilerimizi sürdürmek becerisi olduğu gibi aynı zamanda karşıdaki kişiyi dinlemek bir sorumluluk ve saygı belirtisi olduğunu, birini anlamak istiyorsanız ancak etkin bir dinlemeyle olabileceğini, bunun anahtarının ise istemek ve niyet etmekten geçtiğini söyleyerek insan gözleminin de bu yolla oluştuğunu, şöyle ki insanların düşüncelerinin duyduklarından, okuduklarından çıkardığı sonuçları ve çıkarımlar olduğunu söyledi.

Hepsinin toplamında da insan gereksinimlerinin küçük düşürücü ya da yargılayıcı olmadığını söyleyerek , kişisel duygu-düşünce ve kişilik gelişiminde aile iletişiminin önemine ise, “çocuğun aile üyeleri ile olan ilişkileri, diğer bireylere, nesnelere ve tüm yaşama karşı aldığı tavırlar benimsediği tutum ve davranışların temelini oluşturduğuna bağlı olarak , anne ve babalarını oldukları gibi gören ve tanıyan çocuklar, en iyi yetişmiş çocuklar olduklarını söyleyen dengeli, duygusal ve toplumsal etkileşimin güçlü olduğu aile ortamında yeterli güven, sevgi ve sevecenlik içinde büyüyen çocukların gelişimleri için gerekli deneyimlerini de bu şekilde ailede edinmiş olduklarını, sevgi ve güvenden yoksun büyüyen çocukların ise birtakım davranış ve uyum bozuklukları gösterdiklerini söyleyerek ailelere çocuk kişilik haritalarının mühendislerinin anne-baba olduğunu söyleyerek , anne –babalara ‘’ Dikkatinizi kendi yanıtınız yerine , çocuğunuzun söylediğini anlama üzerinde toparlayın ‘’ tavsiyesi ile eğitimini tamamladı.

‘’Eğer çocuğunuzun çıktılarından memnun değilseniz girdileri değiştirmeyi deneyin.Dedi ‘’

Daha sonrasında anaokulu öğrencilerinin doğum günü programlarına katılarak hediyelerini miniklere verdi...

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153