Eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getiren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), nitelikli insan kaynağının oluşması için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandırmaya devam ediyor.
Faaliyetine 2006ʹda başlayan kurum tarafından, bugüne kadar 943 ulusal meslek standardı ile 442 ulusal yeterlilik belirlendi. Temel amacı iş gücüne nitelik kazandırmak olan MYK, çalışanlara toplamda 181 milyon 685 bin 278 lira sınav ve desteğinde bulundu.
Kurum, bugüne kadar 333 bin 901 çalışana mesleki yeterlilik belgesi verdi.
"Belgeli çalışan sayısı kısa sürede katbekat arttı"
MYK Başkanı Adem Ceylan, çalışma hayatına nitelikli eleman kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, nitelikli çalışanların da ekonomiye değer kattığını söyledi.
Bir meslek için gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumları ulusal meslek standartlarıyla belirlediklerini vurgulayan Ceylan, başta "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alanlar olmak üzere bugüne kadar 943 meslekte ulusal standart hazırlandığını bildirdi.
Son dönemde imzaladıkları iş birliği protokolleriyle hem meslek standardı hem de mesleki yeterlilik belgesi sayısını artırmaya çalıştıklarını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:
"Nitelikli ürün ve hizmet ancak nitelikli iş gücü ile sağlanır. Üretimde etkinlik ve verimlilik mesleki yeterliliğe sahip çalışanlarca gerçekleştirilir. Kurum olarak paydaşlarımız ile iş birliği içerisinde çalışma hayatımıza mesleki yeterliliğini belgelendirmiş, iş sağlığı güvenliği bilinci yüksek nitelikli iş gücü kazandırmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1,5 yıl önce mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısı 40 bindi ama bugün 333 bini geçti. Yani belgeli çalışan sayısı kısa sürede katbekat arttı. Hedefimiz, yıl sonuna kadar 400 binden fazla kişinin mesleki yeterliliğini ispatlayıp belgeli çalışan olması."
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 11:35