banner171

Çocuğun kişilik harita mühendisleri anne ve babadır

İÇDEM Psikolojik ve Eğitim Danışmanı Zekiye ÇAPAN ;Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa mahallesi MUHARREM CAMİİ KURAN KURSU öğrenci velilerine ''GENÇ VE AİLE İLETİŞİMİ '' konulu eğitim semineri verdi..

Çocuğun kişilik harita mühendisleri anne ve babadır
 İÇDEM Psikolojik ve Eğitim Danışmanı Zekiye ÇAPAN ;Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa mahallesi MUHARREM CAMİİ KURAN KURSU öğrenci velilerine ''GENÇ VE AİLE İLETİŞİMİ '' konulu eğitim semineri verdi.. 


‘’ İyi bir iletişim eltili bir iletişimdir. Hayatımızın yolunda gitmesini düşünce, tutum ve davranışlarımızın olumlu yönde etkilenmesini sağlar’’ dedi. İletişimin; dinlemek , anlamak, anlatmak ,paylaşmak olduğunu söyleyen ZEKİYE ÇAPAN doğru anlamanın, düşüncelerin ve duyguların da doğru ifade edilmesi demektir diyerek;
‘’ Sen benim dinleyicim olursan ben de senin dinleyicin olurum. ‘’ sözünden hareketle yeni ilişkiler kurmak ve var olan ilişkilerimizi sürdürmek becerisi olduğu gibi aynı zamanda karşıdaki kişiyi dinlemek bir toplumsal sorumluluk ve saygı belirtisi olduğunu, birini anlamanın tek kapısının ancak etkin bir dinlemeyle olabileceğini bunun anahtarının ise istemek ve niyet etmekten geçtiğini söyledi.

İnsanların düşüncelerinin gördükleri, duydukları ve okuduklarından çıkardığı sonuç ve çıkarımlar olduğunu, hepsinin toplamında da değer ve davranışlarımızın biçimlendiğinin altını çizerek şöyle devam etti.
Çocuğun aile üyeleri ile olan ilişkileri diğer bireylere, nesnelere ve tüm yaşama karşı aldığı tavırları benimsediği tutum ve davranışların temelinin aileden geçtiği içindir ki anne ve babaların iyi birer rol model olmaları gerektiğini söyledi. Kendini bilen ve tanıyan çocukların en iyi değerlere sahip olduğunun özellikle altını çizdi.

Dengeli, duygusal ve toplumsal etkileşimin güçlü olduğu aile ortamında yeterli güven ,sevgi ve anlayış içinde büyüyen çocukların gelişimleri için gerekli deneyimleri ailede edinmiş olduklarını, sevgisizce ve güvenden yoksun büyüyen çocukların ise birtakım davranış ve uyum bozuklukları gösterdiklerini söyleyip , son olarak ailelere ‘’Çocuk kişilik haritalarının mühendisleri anne ve babadır ‘’cümlesiyle eğitimini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 02:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153