banner171

Dış basında Soma faciası böyle görüldü

Manisa Soma'da maden ocağında çıkan yangın sonucu yaşanan facia dış basında da yankı uyandırdı.

Dış basında Soma faciası böyle görüldü
Manisa Soma'da meydana gelen maden faciası dış basında da geniş yer aldı. CNN Internatıonal ve BBC, "flaş gelişme" olarak verdi haberi, bölgeden canlı bağlantılar yaptı.
 
BİRİNCİ HABER OLARAK GÖRÜLDÜ

Reuters ve Associated Press haber ajansları da felaketi yakından takip ederken CNN International, hem televizyondan hem de internet sitesinden birinci haber olarak gördü Soma maden ocağındaki gelişmeleri. 

''TÜRKİYE'DE ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK PATLAMASI''

ALJAZEERA'da manşet olarak verilen haberde Türkiye'nin batısındaki Manisa ilinin Soma ilçesinde bulunan bir madende feci patlama sonucu 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazete patlamayı ülke tarihinin en büyük patlaması olarak niteledi. Madende mahsur kalan işçilerin ise ölümle burun buruna olduğunu belirten gazete arama kurtarma çalışmalarının ise tüm hızıyla devam ettiğini yazdı.

''TÜRK MADENİNDE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR''

İngiliz BBC televizyonu ise, Soma'da meydana gelen faciayı flaş gelişme olarak verdi. Bölgeden canlı bağlantılar yaptı.  İnternet sitesinde de, "Türk madeninde ölü sayısı artıyor" başlığıyla manşete taşıdı.

Reuters haber ajansı, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün açıklamasıyla gördü Soma'da meydana gelen felaketi. Olayın, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan en kötü maden kazalarından biri olduğunu belirtti.

''BÜYÜK ÇAPTA ÇALIŞMA BAŞLATILDI''

Bir başka haber ajansı Associated Press, AFAD'ın açıklamasıyla verdi haberi. Mahsur kalan maden işçilerini kurtarmak için büyük çapta arama-kurtarma çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

''SOMA'DA FELAKET UMUTLAR AZALIYOR''

İngiliz The Guardian gazetesi Türkiye'nin batısında bulunan bir maden ocağında yaşanan patlama sonucu 201 kişinin hayatını kaybettiğini, yeraltında bulunan yüzlerce kişinin ise karbonmonoksit gazından zehirlenme riskinin bulunduğunu belirtti.

''ÜLKENİN EN KÖTÜ MADEN FELAKETİ''

Reuters; Türk maden ocağındaki dev patlamada 200 kişi hayatını kaybetti. Hala madende yardım bekleyenler var. Ülkenin en kötü maden felaketi olarak duyurulan haberde aradan geçen 18 saat sonrasında ölü sayısının 200'ü geçtiği bildirildi. Yangının halen devam ettiğini belirten ajans içeride çok sayıda kişnin mahsur kaldığına dikkat çekti.

''TÜRKİYE'DE PATLAMA, YÜZLERCE YANIK VE BOĞULMA''

CNN'de Madende meydana gelen patlamada en az 200 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Patlama sonrası insanların maden etrafında toplandığını açıkladı.

''PATLAMADA 17 KİŞİ ÖLDÜ''

Amerika'da yayın yapan Washington Post Türkiye'deki maden faciasında 17 kişinin öldüğünü 200'den fazla işçinin ise hala yardım beklediğini duyurdu.

''KATLİAM''

Maden felaketini katliam başlığıyla gören Der Spiegel 201 maden işçisinin patlamada hayatını kaybettiğini diğer yüzlerce işçinin ise yeraltında yardım beklediğini duyurdu. Der Spiegel, Türkiye'deki sendikaların 'katliam' tabirini manşetine taşıdı.

''TÜRKİYE'DEKİ MADENDE PATLAMA''

Fransa'nın en büyük gazetelerinden biri olan Le Monde, Soma'daki faciada 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, geriye kalan yüzlerce işçinin yerin iki kilometre altında havasız bir biçimde yardım beklediğini duyurdu.Ensonhaber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153