banner171

Erdoğan o proje için tarih verdi

Erdoğan o proje için tarih verdi

Erdoğan o proje için tarih verdi
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi toplu açılış töreninde konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 3. Köprüsü Yavuz Sultan Selim'in 26 Ağustos'ta açılacağını açıkladı.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'a kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar bize hiçbir şey yapamaz dediler ama hiç endişeniz olmasın. Yeni havalimanının inşası devam ediyor ve dünyanın en büyük üç havalimanından birisi olacak. İzmit Körfez Köprüsü'nün son tabliyesini de önümüzdeki haftalarda atıyoruz. Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da çok büyük bir stadyum kazandırdık ve onun açılışını da yarın yapacağız. Aklınıza gelecek her alanda İstanbul, yeni Türkiye'ye layık bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Yapılan tüm bu yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nerede 25 yıl önceki Zeytinburnu, nerede şimdiki Zeytinburnu. Peki tüm bunlar yeterli mi? Hayır. Kararlıyız, azimliyiz daha iyisini yapacağız. Zeytinburnu'nda tarihe dokunmadan tek bir adım atmanız mümkün değil. Merkezefendi'nin, Kazlıçeşme'nin o içler acısı halini çok iyi biliyoruz. Mazisine sahip çıkmayanın atisi karanlıktır ve biz geçmişimize sahip çıkıyoruz. Unutmayın eski camilerimiz sadece ibadethane değil, kültürümüzün bu topraklara vurulmuş birer mührüdür.

BU ESERLERE TAŞ TOPRAK DİYENİN, GÖNÜL GÖZÜ KAPALIDIR

İşte bugün restorasyonunu yaptığımız eserlere sadece bina, taş toprak olarak bakanın, gönül gözü kapalıdır. Burada sadece bina yapılmıyor bir medeniyetin inşası devam ediyor. 2003'ten bugüne kadar sadece vakıflar genel müdürlüğümüz aracılığıyla ülke genelinde 4500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AVRASYA TÜNELİ'NE TARİH VERDİ

Geçenlerde Amerika'da bir açılış yaptık ve o açılış bizim için gurur abidesi oldu. Oraya Kanada'dan dahi gelen oldu ve orası dünya müslümanlarının merkezi oldu. Ecdadımız özellikle İstanbul'un her karışını ilmik ilmik örmüş. Biz bir yandan bunlara sahip çıkarken öte yandan da yeni projelerle ecdadımıza layık olmanın derdindeyiz. 1994'ten bu yana İstanbul'un her meselesini şahsi meselem haline getirdim. Cezaevi'ne girdiğimde bedenim orada aklım buradaydı. Başbakan oldum, Cumhurbaşkanı oldum, İstanbul sevdam azalmak şöyle dursun, giderek arttı. Bu hisssiyatla İstanbul'un raylı sistemine 15 milyon yatırım yaptık. Marmaray gibi bir projeyi tamamlayıp bitirdik. Avrasya Tüneli de bu yılın sonunda bitecek.

"ONLAR BİZE HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ DEDİLER AMA..."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 ağustosa kadar bitirip açılışını yapmak istiyoruz. Onlar bize hiçbir şey yapamaz dediler ama hiç endişeniz olmasın. Yeni havalimanının inşası devam ediyor ve dünyanın en büyük 3 havalimanından birisi olacak. İzmit Körfez Köprüsü'nün son tabliyesini de önümüzdeki haftalarda atıyoruz. Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'a da çok büyük bir stadyum kazandırdık ve onun açılışınıda yarın yapacağız. Aklınıza gelecek her alanda İstanbul, yeni Türkiye'ye layık bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153