banner171

Erdoğan'dan şampiyonluk değerlendirmesi

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, Trabzon taraftarlarının tepkisini ve Bursa'ya verilen cezayı da değerlendirdi.

Erdoğan'dan şampiyonluk değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ardından Trabzonspor taraftarlarının protesto gösterilerini eleştirdi.

Erdoğan, Trabzon'a 650 milyon TL'lik spor  yatırımı yapıldığını hatırlatarak "Yapılmış olan yanlışlar olabilir, vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakanı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam. Bu insaf dışı bir şeydir" dedi.

Bordo mavi kravatıyla dikkat çeken Erdoğan, TESK İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ardından hem Fenerbahçe'nin hem de Trabzonspor'un kulüp başkanlarını ve teknik direktörlerini arayarak tebrik ettiğini, her iki kulübün de Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Erdoğan önümüzdeki sezon Fair Play anlayışıyla Lig'in sürmesini temenni ettiğini de belirterek "Bu yıl çok üzücü şeyler yaşandı. Özellikle Bursa'da yaşanan olaylar Ligin ilkyarısında İstanbul'da yaşanan olaylar üzücüydü. Ama doğrusu Bursa'ya layık görülen cezayı da adil bulmadım. Açık söyleyelim. Çünkü Bursa da bizim için güzide bir kulübümüz. O da bizi uluslar arası camiada bizi temsil edecek. Alt yapısıyla da iyi gelişen bir kulübümüz. Bursa'yı üzecek bir karar olmamalıydı" dedi.

-"TRABZONSPOR'A VERDİĞİM ÖNEM ORTADADIR"-

Erdoğan'a basın mensupların torununun da Trabzonsporlu olduğunu hatırlatarak kendisi ile görüşüp görüşmediğini sordu. Bursa'dan geldiği için görüşme imkanı  bulamadığını söyleyen Erdoğan, "Çağırttım bugün gelirlerse görüşeceğiz" dedi. Trabzonspor taraftarlarının protestoları ve maçın sonucunun seçim sürecini etkileyebileceği yönündeki yorumları da değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

"Bunu böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Böyle şeyleri bu tür bir siyasi kampanyaya dönüştürmek yanlış olur. Benim Bir Başbakan olarak Trabzon'a spora olan sevgileri nedeniyle verdiğim önem ortadadır. Daha önce üniversitelerarasında yapılan bir orada yarışlar oldu orada. Şimdi de adeta Üniversiad benzeri oyunlar için Trabzon'u hazırladık. Ciddi yatırımlar yaptık. Akyazı'daki statla birlikte Trabzon'a yapmakta olduğumuz yatırım 650 milyon buluyor. Adeta sporun futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz Trabzon'u. Bu kadar Trabzon'un altyapısına önem veren bir başbakan kalkıp da başka bir şey düşünebilir mi? Yapılmış olan yanlışlar olabilir, vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakanı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam. Bu insaf dışı bir şeydir."

-"NURİ BİLGE CEYLAN BİR İFTİHAR VESİLESİDİR"-

Cannes Film Festivali'nde Jüri özel ödülüne layık görülen yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın başarısından dolayı kendisini dün akşam aradığını ve tebrik ettiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan "Gerçekten Nuri Bilge Ceylan bir iftihar vesilesi. Şimdi de jüri büyük ödülünü almış olmasından dolayı Türkiye olarak mutluyuz. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

KOCAMAN VE GÜNEŞ'E TELEFON

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yapılan karşılaşmaların ardından sona eren Spor Toto Süper Lig'de, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe ve averajla ikinci olan Trabzonspor'un kulüp başkanlarını ve teknik direktörlerini telefonla arayarak tebrik etti.

Başbakan Erdoğan'ın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'ı kazandıkları şampiyonluktan dolayı kutlayarak, 18. şampiyonluğunun Fenerbahçe camiasına hayırlı olması dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Şenol Güneş ile yaptığı telefon görüşmelerinde ise, bordo-mavili takımın sezonun son maçına kadar şampiyonluk yarışının içinde yer alarak takdire şayan bir başarıya imza attığını dile getirdiği bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın ayrıca Trabzonspor'a Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de başarılar dilediği ifade edildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153