banner171

Erzurum ve Ordu'de Afganistan yası

Erzurum ve Ordu'de Afganistan yası

Erzurum ve Ordu'de Afganistan yası

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki helikopter kazasında şehit olan İkmal Üsteğmen Okan Melikoğlu, memleketi Ordu'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Şehit Melikoğlu'nun cenazesi, Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kumbaşı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı törenin yapılacağı Orta Cami'ye götürüldü.

Buradaki törene, Melikoğlu'nun ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, İdris Yıldız, Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Samsun Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Şahin, şehit Üsteğmen Melikoğlu'nun ailesine başsağlığı diledi. Şehidin eşi Melike Melikoğlu, eşinin tabutuna sarılarak ağladı.

Törende konuşan Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Albay Hakan Yediyıldız, şehit ailesine seslenerek, şunları söyledi:

''Bu kutsal mesleği seçen evladınız, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne adım attığı gün bizim de evladımız, kardeşimiz olmuştur. Gözyaşlarınızı ve acınızı derinden paylaşıyoruz. Vatan ve millet sevgisinin en güzel ifadesi olan ve bir asker için en yüksek makam ve mertebeye ulaşmış kahraman şehit arkadaşım, kutsal askerlik ocağına girerken hepimiz vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda icabında canımızı feda edeceğimize yemin etmiştik. Bu yemine sadık kalarak vatan, Cumhuriyet ve dünya barışına katkı sağlamak üzere canını verdin. Ruhun şad olsun, başımız sağolsun.''

Konuşmanın ardından, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu cenaze namazını kıldırdı. Şehit Üsteğmen Melikoğlu'nun cenazesi, Boztepe köyü Doğapelitli Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Önay Vurucu Erzurum'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Önay'ın cenazesi Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi morgundan alınarak, Lalepaşa Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene Vurucu'nun ailesi ve yakınları, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını İl Müftüsü Yakup Arslan kıldırdı. Namazın ardından Yakutiye İlçe Müftüsü İhsan İlhan yaptığı konuşmada, ''Şehitlik en yüce mertebelerdendir. Gururla, vakur ve sükunetle şehidimizi son yolculuğuna uğurlayacağız. Ordumuzun ve milletimizin başı sağolsun'' dedi.

Ardından Vurucu'nun cenazesi, top arabasıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı'ndaki cenaze aracına getirildi. Karskapı Şehitliği'ne götürülen cenaze, dualar eşliğinde toprağa verildi.

9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, şehidin annesine Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafını verdi.

Tören sırasında şehidin eşi Arzu Vurucu ile annesi Meryem Vurucu'nun güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Kardeşi Sinan Vurucu da asker üniformasıyla törene katıldı.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, şehit uzman çavuş Vurucu'nun Şükrüpaşa semtindeki baba ocağına gelerek taziye dileklerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153