banner171

Gaziosmanpaşa Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Hükümet Konağı Meydanı’nda 10 gün sürecek olan “Gaziosmanpaşa Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri” başladı.

Gaziosmanpaşa Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri
 Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Hükümet Konağı Meydanı’nda 10 gün sürecek olan “Gaziosmanpaşa Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri” başladı.

CIVIL CIVIL BİR OKUL ŞENLİĞİ…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak okul öncesi eğitimin tüm yavrularımıza gelecekte ışık tutacak bir uygulama olduğundan hareketle 23 ana öğretim sınıfı açıp bunları Milli Eğitime devrettik. Bu sınıfların sayısı ne kadar çok artarsa ilçedeki okullarımızın gelecekteki başarısı o derece yükselecektir’’ dedi.  

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı önünde yer alan Hükümet Konağı meydanı yüzlerce minik öğrenci adayının cıvıl cıvıl sesleriyle yankılandı. 3-6 yaş ana sınıfı ve okul öncesi eğitim  gören minik öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ‘’Okul Öncesi Öğretim Şenlikleri’’ bir şölen tadında  başladı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 10 gün sürecek olan şenliklerde minik öğrenci adayları bir yıl boyunca öğrendiklerini sergilerken, yaşıtlarıyla da hoşca vakit geçirecekler. Minik öğrenci adayları kadar heyecanlı oldukları gözlenen öğrenci velileri de şenliklerde evlatlarına tezahürat yaparak destek verdiler. Şenliklerin açılışında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, okul öncesi eğitim kurumları sadece bakım hizmeti veren kuruluşlar olmadığını belirterek, “Çocuğun yaşama hazırlığı için ve ilkokul döneminde yaşanacak okul fobisi, dikkat dağınıklığı vb. problemlerin oluşmasını engelleyecek, bazı diğer problemlerle erken tanı ile daha kolay baş edilmesini sağlayabilecek olanaklar, okul öncesi eğitimi ile sağlanır. Ayrıca okul öncesi kurumlarında sürdürülen anne ve babalara yönelik eğitim çalışmaları da çocuk ile ilgili bilinmeyen bir çok konuda ciddi ve profesyonel yardım olanağı sunmaktadır. İlçemizde başlattığımız bu şenliklerin geleneksel bir hale getirilmesi için çaba sarfedeceğiz”. Dr.Erhan Erol özetle şunları söyledi “Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere Gaziosmanpaşa Belediyemizin katkılarıyla düzenlenen Okul Öncesi  Eğitim Şenlikleri’nde hepimiz minik öğrenci adaylarımızın öğrendiklerini görme mutluluğuna erişiyoruz. Yarının çok başarılı olacak öğrencilerinin gözlerinden öperek, tüm öğretmenlerimizi ve onlara ilk eğitimlerini veren anne ve babalarını kutluyorum. Eğitim Şenliği’nin hayırlı olmasını diliyorum.’’

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz’da başta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol olmak üzere bu şenliği düzenleyenlere teşekkür ederek, Okul öncesi eğitimin bir ülkenin başarısında önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Yavuz, yüzde 40 seviyesinde olan okul öncesi okullaşma oranını 2023 yılına kadar yüzde 100’e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153