banner171

Hafta sonu planı yapanlar dikkat!

Türkiye genelinin yağışlı geçmesi beklenirken, hava sıcaklığı, iç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Hafta sonu planı yapanlar dikkat!
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı bölgeleri ile zamanla yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Yozgat çevreleri ile sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmak üzere Antalya'nın batı kıyıları ile akşam ve gece saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, iç ve kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmaması bekleniyor.
KUVVETLİ RÜZGAR
Meteoroloji, rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden, Batı Akdeniz Kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olunması yönünde uyardı.
BUZLANMA VE DON OLAYI
Meteoroloji uzmanları, sabah ve gece saatlerinde, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda aksamalar karşı vatandaşları dikkatli olmaları olması gerektiğini duyurdu.
ÇIĞ TEHLİKESİ
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da meteoroloji vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olun uyarısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2013, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153