banner171

İSEDER Başkent’ten umutlu döndü

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (İSEDER) geçtiğimiz günlerde esnaf ve sıkıntılarına çözüm bulmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin milletvekilleriyle görüştü..

İSEDER Başkent’ten umutlu döndü
 Kurulduğu günden beri beri esnaf ve sanatkarların sorunu çözmek için büyük gayret gösteren İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (İSEDER) geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin milletvekilleriyle görüştü.

 Başkentte bazı bürokratlarla da görüşen İSEDER heyetinin ilk durağı İstanbul’da başarılı çalışmalara imza atan eski Arnavutköy Kaymakamı şimdi ise Ankara Vali Yardımcılığı görevine atanan Süleyman Hürrem Aksoy oldu.  Çeşitli konularda fikir alışverişi yapılan görüşme çok samimi bir şekilde gerçekleşti.

Portör muayeneleri tarih oluyor


İkinci ziyaretini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Su işleri Daire Başkan Vekili Ali Kılıç’a gerçekleştiren İSEDER yönetim Kılıç tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.Ziyarette kısa bir konuşma yapan İSEDER Genel Başkanı Ramazan Altan,uzun yıllardan beri gıda sektöründe hizmet veren kurumların 6 ayda bir yapması gereken portör muayenelerinin tüm Türkiye’de Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz veya makul bir ücretle yapılmasının halkı bulaşıcı hastalıklardan koruyacağına söyledi.

 
İSEDER takip etti, Yasa gerçekleşti


Daha önce sürekle gündeme taşıdıkları Portör muayeneleriyle ilgili adımı yakından takip etmek için bu ziyareti gerçekleştirdikler belirten Altan gösterdiği ilgiden dolayı Kılıç’a teşekkür etti.Daire Başkanı Kılıç’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek esnaf ve sanatkarların talepleri doğrultusunda yasal bir düzenlemeye gittiklerini kaydederek hayata geçirdikleri hijyen eğitimi sayesinde portör muayenesinin tarihe karıştığını belirtti.

İlk durak Mehmet Erdoğan

İSEDER heyetinin TBMM ziyareti ilk olarak AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile başladı. Karşılıklı olarak yapılan görüş alışverişinde bilgi paylaşımında bulunuldu. Meclis İSEDER heyetine yemek ikram eden Erdoğan yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Çok sıcak geçen ziyarette İSEDER Genel Başkanı Altan, Erdoğan’a derneğin logosu bulunan tabak hediye etti.


Topal’dan İSEDER’e sıcak ilgi

İSEDER’in onursal Başkanı CHP Milletvekili Ramis Topal’ı ziyaret eden İSEDER heyeti Topal tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.Heyeti makamında ağırlayan Topal İSEDER ekibine Meclis’i gezdirerek, her zaman esnaf ve sanatkarın sorunlarını çözmek için yanınızda olacağım diye konuştu.Altan ise gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


Esnaf Sitesi için iş birliği şart


CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr Haluk  Eyidoğan’ı da makamında ziyaret eden İSEDER yönetimi Eyidoğan tarafından toplantı salonunda ağırlandı. Görüşmede esnaf ve sanatkarın ekonomik anlam sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Genel Başkan Altan, özelikle son zamanlarda uygulamaya konulan kentsel dönüşümün esnafları mağdur ettiğini dile getirerek, çözüm olarak ta her bölgenin ekonomik yapısına göre birbirine bağlı birkaç sektörün bir arada hizmet verebileceği esnaf sitelerinin yapılmasının gerektiğini dile getirdi.


Oda aidatları düşürülsün


Esnafların odalara yıllık olarak ödedikleri üye aidatlarının makul bir seviyeye düşürülmesini istediklerini aktaran Altan, bazı sektörlerin 6 ayda bir aldıkları faaliyet belgesi ücret ödemelerinin anlamsız olduğunu belirtti.


Adres değişikliğinde ruhsat ücreti alınmasın


Aynı ilçede adres değişikliği yapan esnafların yerel yöneticiler tarafından yeniden çalışma ruhsatı almak zorunda bırakıldıklarını sözlerine ekleyen aynı ilçede adres değişikliği yapan esnafın ikinci kez ücret ödemesi gerektiğini söyledi.Bu zamana kadar kendilerine böyle projelerle gelinmediğini kaydeden Eyidoğan konuların takipçisi olacaklarını söyleyerek bu sorunları ortadan kaldırmak için Meclis’te Grubu bulunan tüm siyasi partilerle işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

Baykal beni İstanbul’a davet edin


Derneğimizin üyelerini sıcak bir şekilde karşılayan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile yapılan görüşmede Altan derneğin çalışmalarını ve Milletvekillerinden olan beklentilerini anlattı. Baykal ise beni İstanbul’a davet edin sorunları karşılıklı konuşup tartışalım birlikte çözmeye çalışalım diye konuştu

Nebati ‘Projelerinizi destekliyoruz’

Günün son ziyaretini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati’ye gerçekleştiren İSEDER Yönetimi Nebati tarafından meclisin bahçesinde ağırlandı.Sıcak bir ortama süren görüşmemede genel başkan Altan derneğin bu zamana kadar yaptığı çalışmaları anlatarak başladığı konuşmasında esnaf ve sanatkarlar olarak AK Parti Hükümeti’nden olan beklentilerini dile getirdi.Başta kentsel dönüşümde mağdur olan esnaflarımıza ‘Esnaf Siteleri’ kurularak esnafların dükkan sahibi yapılmasını istediklerini söyleyen Altan, Oda üye aidatlarının düşürülmesini, Yerel Yönetimlerin esnaflardan aldıkları ruhsat ücretlerinin esnafların adres değişikliğinde de geçerli olmasının gerektiğini belirtti.Ayrıca vatandaşların iktidar tarafından esnaflara sağlanan teşvik ve hibelerden yeterli derecede bilgi sahibi olmadığını dile getiren Altan bu tür hizmetlerin tanıtımlarında kurumların yetersiz kaldığını söyledi.İSEDER heyetini çok sıcak bir şekilde karşılayan Nebati konuların yakından takipçisi olacağını dile getirerek taleplerin yazılı bir şekilde kendisine ulaştırılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153