banner171

İşte Davutoğlu'nun balkon konuşması!

Başbakan Davutoğlu balkon konuşması yaptı

İşte Davutoğlu'nun balkon konuşması!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu balkon konuşmasını yaptı.
İşte o konuşma:

13 YILDIR MİLLİ İRADENİN DAVASINI VERDİK

"Her bir vatandaşımızı sandığa gidip oy kullanan ve irade beyan eden her aziz vatandaşımıza selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Ak Parti hareketi 13 yıldır tek bir şeyin davasını verdi. O da milli irade. Her türlü engelle karşılaştık. Kurucu genel başkanımız yasaklı ilan edildi. E-muhtıra vermeye kalktılar. Partimizi kapatmaya çalıştırlar. Ama biz hep milli irade dedik ve milli irade demeye devam edeceğiz. Aziz milletimizi bir seçimi da başarıyla gerçekleştirdiği için tebrik ediyoruz."

MİLLETİN KARARI NİHAİ KARARDIR

"Milletimizin kararı en üst karardır. Nihai karardır. Yüce milletimizin kararı herşeyin üzerindedir. Ve o kararın gereği her şartta yerine getirilecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır. Biz milletten geldik. Milletle yürüyoruz."

TEKRAR BİSMİLLAH DİYORUZ

"Modern demokrasi tarihimizin en büyük ailesi AK Parti teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum. 10. seçimimizi de birinci parti olarak bitirdik. Ya Allah diyoruz ve bu gece tekrar bismillah diyoruz. Hamdolsun büyük başarılara imza attık daha büyükleri bizi bekliyor. Bir an bile tereddüt etmeyecek, durmayacak ve milletten ayrı düşmeyeceğiz. Ak Parti hareketi bir ahlak ve erdem hareketidir. Bizim için dönemler değil asırlar önemlidir."

81 VİLAYETTE VATANDAŞLARLA BULUŞAN TEK PARTİ AK PARTİ'DİR

"Yine milletimiz de takdir etmiştir bu seçim kampanyasında 81 vilayette vatandaşlarıyla buluşan tek parti AK Parti'dir. Bugün Ak Parti bir kez daha destan yazmış ve birliğin, beraberliğin teminatı olmuştur.  Hep beraber kutlu yürüyüşümüz hiç sekteye uğramadan devam edecek inşallah."

SEÇİME GÖLGE DÜŞÜRDÜLER

"Seçim öncesi şaibe söylentileri çıkararak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Türkiye kendini ispat etti mi? Neticeyi neredeyse önceden şekillendirmek adına şaibe söylentileri çıkaranlar utanmalılar. Türk demokrasisi güçlüdür. Biz bu topraklarda ayaklarımız üzerinde dimdik dururken mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce şunu bilmek ve göstermek zorundayız ki Ak Parti bu seçimin galibidir ve birincisidir. Bundan şek ve şüphe yoktur. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. Ak Parti 76 ilde vekil çıkardı. 56 ilde birinci oldu. 6 bölgede birinci olan parti Ak Parti'dir. Ana muhalefet partisi 37 ilde vekil çıkaramıyor. 3. parti 32 ilde vekil çıkaramıyor. 4. parti 56 ilde vekil çıkarmaıyor. Türkiye'nin omurgası Ak Parti'dir. Vatanın doğusuyla batısını birlleştirmeye devam edecek miyiz. Milleti kardeş kılacak mıyız. Yüce davamızın özeti budur. Bu siyasi tablodan kesinlikle istikrarımıza zarar gelmemesi için.

BU ÜLKENİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR

"Türkiye'nin 12-13 yıllık kazanımlarının zarar görmemesi için her türlü önlemi alacağız. Ak Parti kadroları bu ülkedeki istikrar ve huzura zarar verilmesine izin vermeyecektir. Bu ülkenin teminatı Ak Parti'dir ve Ak Parti olmaya devam edecektir.  Demokratik süreçler içerisinde ekonomik istikrarın bozulmaması ve kardeşliğimize bir tekme vurulmaması için atmamız gereken her türlü adımı atacağız. Vatandaşlarımızın iradesi her şeyin üzerindedir."

KİMSE BAŞARISIZLIKTAN ZAFER ÇIKARMAYA KALKMASIN

"Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Bu değerlendirmeyle birlikte milletin huzuru için atılması gereken adımları atılması gereken zamanda atacağız. Milletimiz geleceğe her zamanki gibi umutla akmalıdır Çünkü milletin omurgası Ak Parti görev başındadır... Küçük hesaplarla yenilgiler üzerinden zafer üretmeye kalkmamalılar. Herkes kendi değerlendirmesini yapmalıdır. Türkiye’de istikrar ve huzur içinde yeni bir anayasa yapmak konusunda partilere çağrı yapıyoruz. Her partinin şiddetle terörle arasına mesafe koyması gerekir. Gerilimci ve çatışmacı anlayış yerine en iyi fikirlerini masaya oymalıdır. Artık Türkiye’de bir daha darbe ve vesayet kültürü asla olmayacak. Hiç bir güç milli irae üzerinde egemenlik kuramayacak. Ak Parti millet için en doğru olanı yapmaya kararlıdır ve bu kararlılığı ebediyen sürecektir. Bir mesajım da Balkanlara ordadoğuya kafkaslara orta asyaya. Hiç merak etmeyiniz ak parti bu ülkede va roldukça sizin davanız meseleniz bizim meselemizdir. Biz her şeye rağmen ve her şartta adalet demeye, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. "

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153