banner171

Kar etkisini artırdı, İstanbul alarmda

Türkiye'yi etkisi altına alan kar, İstanbul'u bir hafta aradan sonra yeniden beyaza bürüdü.

Kar etkisini artırdı, İstanbul alarmda

Kar yağışı sebebiyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kırmızı alarma geçti. Gece boyunca tuzlama yapan ekipler, gün içinde de önemli kavşaklarda buzlanma ve don olaylarına karşı hazır bekletiliyor. Kar yağışı tüm İstanbul genelinde etkisini gösterirken Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri Anadolu yakasından Avrupa yakalarına geçiş istikametlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Hava muhalefeti sebebiyle İDO'nun çok sayıda seferi iptal edildi. Hafta sonuna kadar kar yağışının süreceğini belirten Meteoroloji yetkilileri, sıcaklığın en yüksek 2, en düşük -3 olacağını söyledi.

İstanbul'da kar yağışı geçtiğimiz haftaki gibi etkili olmazken Meteoroloji yetkilileri de Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Çatalca ve Silivri'de tipi şeklinde kar yağışının görüleceğini aktaran yetkililer, kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 1-7 cm, Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yerlerde ise 10 ila 15 cm oldu. Öte yandan 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karla mücadele çalışmaları yapıldı. Önceki günden beri 3 bin 599 ton tuz ve 48 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor Salonu'nda ise 376 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

Barajlarda doluluk oranı arttı

7 Şubat'tan itibaren yağan yağmur ve eriyen karlar sayesinde barajlardaki doluluk oranı yüzde 69,38'den yüzde 74,53'e çıktı. Şehirdeki 10 barajdan 7'si yüzde 70 bandının üstünde doluluk oranına sahipken, Istırancalar ve Elmalı Barajı yüzde 100 doldu. Öte yandan İstanbul Boğazı'nda dün sabah iki yolcu gemisi kaza yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle meydana gelen sürtüşmede gemilerde can ve mal kaybı yaşanmadı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

İSTANBUL ZAMAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153