banner171

KCK operasyonu: En az 100 gözaltı

KCK soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda bugün 100'ün üzerinde gözaltı gerçekleştirildi.

KCK operasyonu: En az 100 gözaltı

İSTANBUL'da 16 kişi gözaltına alındı
 
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.
 
İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı.
 
Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.
 
Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.
 
Örgüt üyelerinin sorguları sürüyor.

ANKARA'da KCK operasyonu
 
Polis Ankara'da da arama yapıyor. KESK,SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi...Gözaltı kararları var.
Gaziantep'te KCK operasyonu: 10 gözaltı
 
Gaziantep'te terör örgütü üst yapılanmasına yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
 
Gaziantep’te terör örgütü KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, sözde Basın Propaganda Komitesi’ne mensup 10 kişi gözaltına alındı.     
 
Zanlıların, ikametlerinde yapılan aramalarda bilgisayarların hard disklerine el konuldu. Aramalarda çok sayıda yasak yayın da ele geçirildi.
 
İZMİR'de KCK operasyonu: 10 gözaltı
 
İzmir'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik olarak, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
 
Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
 
BATMAN'da KCK'dan 24 kişi gözaltında
 
Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.''
 
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

ADANA'da 35 kişi Adliyeye sevk edildi
 
Adana'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 kişi Adliyeye sevk edildi.
 
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Yetkili Savcılığın talimatı doğrultusunda örgüt yandaşlarınca Adana'da yapılması planlanan eylemleri önlemeye yönelik operasyonda göz altına alınanlardan 15'i Çocuk Şube Müdürlüğünde, 3'ü kadın 20'kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. 
 
Polisteki işlemleri tamamlanan 35 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait otobüsle Adana Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerden dün mahkemeye çıkartılan 6 kişiden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

DİYARBAKIR'da 9 gözaltı
 
Diyarbakır'da, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda, 9 kişi gözaltına alındı.
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.
 
Gözaltındaki 9 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.
 
DEVAMI GELİYOR
rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153