banner171

Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı

AK Parti-CHP koalisyon görüşmeleri sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı

 Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

- Biz yüksek profilli hükümet kurulması gerektiğini söyledik. Biz hükümet 4 yıllık olmalı dedik. Kurulacak hükümetin neden 4 yıllık bir hükümet olması gerektiğini anlattım. Ortakların samimi ve dürüst olması lazım. 

13 Temmuz’da Sayın Davutoğlu CHP’yi ziyarete geldi. Oldukça güzel bir görüşmemiz oldu. sıcak, entelektüel derinliği olan bir görüşme oldu. o görüşmede ben, Davutoğlu’na şunları ifade ettim. Eğer Türkiye sorunlarını aşabilecek bir hükümet kurmak istiyorsa, bizim görüşümüz şudur dedim. Yüksek profilli bir hükümetin kurulması lazım, yani yeterli ağırlığı olan, reform yapabilecek, anayasayı değiştirebilecek bir parlamenter olması lazım. İki, Türkiye ekonomik açıdan, dış politika açısından, ciddi sorunlarla karşı karşıya. Türkiye bu sorunları aşmak zorunda, o nedenle kurulacak hükümetin 4 yıllık hükümet olması lazım. Üç, bize göre önemli olduğunu Davutoğlu’na ifade ettim, koalisyon ortaklarının samimi ve dürüst olması lazım. Kapalı kapılar ardında farklı arayışlara girmemeleri lazım.

Davutoğlu bunlar üzerine, o zaman biz koalisyon görüşmelerine başlayabiliriz. Hay hay dedim. Çünkü biz açıkça söylüyorum. Bizim için önemli olan CHP değil, Türkiye. Her seferinde söyledik. Biz Türkiye’nin çıkarları için, bu ülkenin insanlarının herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elimizi taşın altına koymaya hazırız dedik, oy kaybetmeye de hazırız dedik. bu kadar açık net düşüncelerimizi paylaştık. 

Bize kısa süreli seçim hükümeti önerildi. Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir.

AK Parti ile yapılan bu görüşmeler benim için çok önemli. Çünkü en azından AK Parti, CHP'nin her konuda görüşünü öğrenmiş oldu. Bunun demokrasimize bir katkı sağlamış olduğuna inanıyorum. 

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın Türkiye büyük bir ülkedir. Sorunları çözebiliriz kendi ülkemize güvenmeliyiz. Bundan sonraki takdir yüce Türk milletinindir.

-Teamüllere göre hükümet kurulmazsa görev iade edilmelidir. Hem güvenoyu alacak hükümeti kuramayıp hemde görevi iade etmemek ahlaki değildir. Görev gasbı olur.

 İmam-hatiplerde okuyan çocuklarımızın iyi eğitim almasını biz de isteriz. Bizim sorun bulduğumuz konu eğitim sistemidir. 

Biz anlaşamayacağımız bir başlık görmedik. Görüşmelerde hiç bir kırmızı çizgimiz yoktu. Ana başlıklar halinde CHP ne düşünüyor bunları anlattık. Onlarda kendi düşüncelerini bize aktardılar. Cumhurbaşkanı'nın etkisi olup olmadığı sorusuna Davutoğlu cevap vermeli.

Bugünden erken seçimi tek seçenek olarak ifade etmeyi doğru bulmuyorum. 

Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153