banner171

Kırca ayıplandı

Kırca’nın ‘Sanatçılar Girişimi’ buluşmasındaki sözlerine tepki yağıyor. CHP İstanbul Başkanı Salıcı, “Kendisini ayıplıyorum” derken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin “Seviyesine inmem” dedi

Kırca ayıplandı
Bostancı Gösteri Merkezi’nde önceki gün düzenlenen “Sanatçılar Girişimi Buluşmasın”nda yaptığı konuşma nedeniyle Levent Kırca’yı hem CHP’den hem de hükümet cephesinden kınayan açıklamalar geldi.

Gecede kendi konuşma sırasını aldığı gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasından “Ben de belki bir karı düşürdüm, onu d...em” diyen kırca’ya CHP’den ilk tepkiyi CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı verdi. Salıcı dün CHP il örgütüyle 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, vefatının 39. yıldönümünde Maçka’daki anıtına çelek bıraktı.
Tören sonrasında gazetecilerin Kırca’nın sarf ettiği cümleleri hatırlatması üzerine Salıcı şöyle konuştu:

“Kendi içinde yok olur”
”Biz, sanatın ve sanatçının haklarını savunan bir partiyiz. Ben o sözleri Sayın Levent Kırca’ya yakıştıramadım. Kendisini ayıplıyorum ve kendisini seven, sanatını icra etmesini savunan, onun yanında duran bütün yurttaşlarımızın vicdanına havale ediyorum.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü nedeniyle Dokurcum Meydanı’nda düzenlenen kurtuluş töreninde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Şahin, Kırca’nın hükümetin yaptıklarını beğendikleri için bazı sanatçıları ’Vatan haini’ ilan etmesiyle ilgili, “Bireysel olarak yaptığı açıklamalara benim onun seviyesine düşerek cevap vermem yanlış olur. Halk, her şeyi görüyor. Milletimiz ne diyorsa; biz milletimizin rota ve istikametinde devam ediyoruz. Onlar bireysel görüş olarak kalacak ve kendi içinde yok olacaktır.”


Hata etmiş
İşçi Partisi MYK üyesi ve sanatçı Levent Kırca’nın, hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf ettiği sözler için önceki gün Kayseri’de özür dilediği öne sürüldü. Kırca ile Erciyes Üniversitesi’nde bir panelde konuşmacı olan CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Kırca’nın bir soru üzerine konuya açıklık getirdiğini ve özür dilediğini anlattı. Kulkuloğlu “Kırca CHP’ye olan saygısını, CHP’nin ana mücadele organı olduğunu dile getirdi. Bence Kırca hata etmiştir. Keşke sarf etmeseydi. Üslubuna daha çok dikkat etmesi gerekir” dedi. 
 DHA-AA

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2012, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153