banner171

Kışanak: Gözaltılara devam ederseniz özerklik ilan ederim

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ‘öz yönetim’ ilan eden belediye başkanlarının gözaltına alınması ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kışanak: Gözaltılara devam ederseniz özerklik ilan ederim
 Sur Belediyesi önünde bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları DBP'li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eş Başkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke ile bazı partililerin serbest bırakılmasını talep etti. Gülten Kışanak, “Devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim” dedi.
"HESAP VERECEKLER"

“Varto'da sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler."

"ÖZERKLİK İLAN EDERİM"

"Bu alçaklığı yapandan hesap sormayan devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim. Bir halkın onuruyla bu kadar oynanılamaz. Bize bu kadar hakaret etmeyin. Binlerce hukuksuzluk var, yüzlerce faili meçhul cinayet var. Hangisinin hesabını sordu bu devlet? Kimseden hesap sordu mu? Kimi yargı karşısına çıkardı. Varto'da yaşanandan devlet hesap sordu mu? Devlet benim namusumu korumayacaksa, bu halkın seçilmiş iradesine saygı göstermeyecekse, devlet ne için vardır?"

"ÖZERKLİK SİYASİ BİR TALEPTİR"

"Bu halkın özerklik talebi, siyasi bir taleptir. Varsa siyasi bir cevabınız, siyasetle cevap verin. Ama yok biz siyaset yapmıyoruz, biz otoriter devlet olarak sizi ezeceğiz diyorsanız, kusura bakmayın ezdirmeyeceğiz kendimizi. Bu halkın seçilmiş bir temsilcisine yapılan muameleyi yapan hukuk devleti değildir. Kendi bakan ve çocuklarının hırsızlıklarını kapatmak için yasalar çıkarttılar. Binlerce polis, savcıyı sürgün ettiler ama burada halkın iradesini temsil edenin sırtına basamazlar. Bunu yapan devlet, meşru bir devlet değildir. Bunu sorgulamak bizim hakkımızdır. Derhal gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalılar.

"TAHAMMÜLÜMÜZ TÜKENİYOR"

"Tahammül sınırları zorlayan bir noktaya gidiyoruz. Bunu yapmasınlar, kazdıkları kuyuya düşerler. Kazdıkları kuyu ne kadar derin olursa, düştükleri çukur da o kadar derin olur.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153