banner171

Kutsal yolculuğa yürüyerek çıktı

Hacca gitmek için 52 gündür yürüyen Senad Haciç, kutsal topraklara maddi sıkıntıları nedeniyle yürüyerek gittiğini ve bu şekilde insanlara örnek olmak istediğini söyledi.

Kutsal yolculuğa yürüyerek çıktı

Çok sayıda Boşnak'ın katıldığı törenle 10 Aralık 2011'de yolcu edilen ve dün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Haciç, Edirne Mimar Sinan Vakfı'nda basın mensuplarına yolculuğunun amacını anlattı.

Kutsal topraklara gitmeye iki yıl önce niyetlendiğini belirten Haciç, niyetini gerçekleştirmek için yola çıkmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Maddi imkansızlıklarının hacca yürüyerek gitmesinde büyük etken olduğunu ifade eden Haciç, ''Ulaşım araçları olmasına rağmen neden hacca yürüyerek gitmeyi seçtiğimi çok soruyorlar. Maddi yönden sıkıntılarımın olması nedeniyle kutsal topraklara yürüyerek gidiyorum ve böylece insanlara örnek olmak istiyorum. Savaşları, katliamları protesto ediyorum. Nerede can yanıyorsa bunun durmasını istiyorum'' diye konuştu.

Yolculuğu sırasında karşısına çıkan engellerden korkmadığını ifade eden Haciç, ''Hiç bir şeyden korkum yok. Beni Allah koruyor. Geçtiğim bütün yerlerde, 'Bu adam çılgın mı, nasıl gidecek?' diye düşünüyorlar. Ben bu yolculuğu mutlulukla sonlandıracağım'' dedi.

Bulgaristan'da 1,5 metre karın içinden geçtiğini, soğuklara maruz kaldığını anlatan Haciç, yarın Edirne'den yoluna devam edeceğini, yaz aylarına doğru da kutsal topraklara varmayı hedeflediğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153