banner171

Meteoroloji'den bu bölgeler için kritik uyarı!

Günlerdir yurt genelinde etkili olan yağışlar şiddettini artırıyor. Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı, Ege, batı Akdeniz kıyıları, Trabzon'un iç kesimleri ile Rize, Artvin, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde, kuvvetli yağış bekleniyor. Bu gece saatlerinden itibaren ise batı kesimlerde zamanla iç kesimlerde Afrika üzerinden gelen tozları etkisi gösterecek. Bu durumun çamur şeklinde yağışlara yol açması tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den bu bölgeler için kritik uyarı!
 Günlerdir yurt genelinde etkili olan yağışlar şiddettini artırıyor.  Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.  Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı, Ege, batı Akdeniz kıyıları, Trabzon'un iç kesimleri ile Rize, Artvin, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde, kuvvetli yağış bekleniyor. Bu gece saatlerinden itibaren ise  batı kesimlerde zamanla iç kesimlerde Afrika üzerinden gelen tozları etkisi gösterecek. Bu durumun çamur şeklinde yağışlara yol açması tahmin ediliyor.
METEOROLOJİ'DEN TOZ VE ÇAMUR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Afrika üzerinden gelen tozların bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerde zamanla iç kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor. Güneyli rüzgarlarla birlikte taşınacak tozun Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da yer yer görüş kısıtlamasıyla birlikte çamur şeklinde yağışlara yol açacağı değerlendirilmektedir.

24 SAAT SÜRECEK
Açıklamada toz fırtınasının tahmini başlangıç tarihi 03.06.2014 saat 21:00, bitiş tarihi ise 04.06.2014 saat 23:59 olarak belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

YARINA DİKKAT!
Açıklamada "Bugün akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak olan yağışların gece boyunca devam edeceği, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

BU BÖLGELERDE FIRTINA BEKLENİYOR
Rüzgarın, Güney Ege ile Batı Akdeniz'in batısında yarın (04.06.2014 Çarşamba) sabah ilk saatlerden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60/75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji, fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcileri ve balıkçıları olmak üzere, ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

KUZEYDOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ
Bugün, Trabzon'un iç kesimleri ile Rize, Artvin, Bayburt, Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarıları yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153