banner171

Mısır'dan Türk heyetine Gazze yasağı!-VİDEO-

Mısır'dan Türk heyetine Gazze yasağı!-VİDEO-

Mısır'dan Türk heyetine Gazze yasağı!-VİDEO-

Gazze Şeridi'ne yardım imkânlarını araştırmak ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek amacıyla Filistin'e giden ancak, bazılarının Gazze'ye girişleri engellenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) heyeti yurda döndü. Bölgeye giremeyen Nihat Zeybekçi, "Mısır'ın engellemeleri sonrası Gazze'deki kardeşlerimize ulaşamamak bizi çok daha fazla üzdü" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın başkanlığındaki heyet, 23 Mart tarihinde Gazze Şeridi'ndeki yardım imkânlarını araştırmak için Filistin'e gitmek üzere yola çıkmıştı. İki grup halinde Mısır'a ulaşan heyet, Refah Sınır Kapısı'nı geçerek Filistin'e ulaşmayı planlıyordu. Ancak her şey planlandığı gibi yürümedi. Yaklaşık 6 saat Refah Sınır Kapısı'nda bekletilen, aralarında AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi'nin de bulunduğu 5 görevli, Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesine rağmen sınır kapısından giremedi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun içinde bulunduğu 6 kişi ise sınır kapısından geçerek Gazze'ye ulaştı. Bu heyet toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Gazze'ye gitmek üzere yola çıkan 11 kişilik heyet, gece yarısı Mısır'dan Atatürk Havalimanı 'na geldi. Havalimanında bir açıklama yapan Milletvekili Nihat Zeybekçi, "Refah Sınır Kapısı'na ulaştığımızda 11 arkadaşımızın pasaportunu Gazze'ye geçişi kontrol eden Mısırlı görevlilere teslim ettik. 11 kişiden 6 arkadaşımızın pasaportunun onaylı olduğunu, 5 arkadaşımızın pasaportunun ise onaylı olmadığını söylediler. Bu 5 isim ise, ben olmak üzere heyet başkanı Nihat Zeybekçi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan. Bu bilgiyi öğrendiğimizde Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği 'ne ve Türkiye 'nin Kahire Büyükelçiliği'ne illettik. 6 saat boyunca Refah Sınır Kapısı'nda bekledik. Biz sınır kapısından ayrılırken, onaylı olan arkadaşlarımız sınır kapısından girerek yardımları ulaştırdı." ifadelerini kullandı.

Kendilerinde diplomatik pasaport olmasına rağmen Gazze'ye giremediklerini vurgulayan Zeybekçi, "Öyle bir ülke düşünün ki girerken vizeye tabi değilsiniz, ama o ülkeden başka bir ülkeye giderken zorlaştırıcı tedbirlere tabisiniz. Bunun Mısır'a yakışmadığını düşünüyoruz. Biz oraya dostluk, kardeşlik ve barış için gittik. Çıkan yolculukta sonuca ulaşamamak bizi üzdü. Mısır'ın engellemeleri yüzünden Gazze'deki kardeşlerimize ulaşamamız olmak bizi çok daha fazla üzdü" diye konuştu.

"ZEPLİNLER GAZZELİLERİ İZLİYOR"

Gazze'ye girmeyi başaran M. Tevfik Göksu ise Gazze'de büyük bir sevgiyle karşılandıklarını, aslında bunun Türk milletini kucaklamak anlamına geldiğini aktardı. Gazze'de yaşamanın çok zor olduğuna dikkat çeken Göksu, "Tepenizde 24 saat zeplinler var. Bu zeplinlerdeki kameralar tarafından sürekli takip ediliyorsunuz. İsrail sizi sürekli izliyor. Bir faaliyette bulunsanız, ertesi gün orası bombalanıyor. Büyük ablukanın bulunduğu bir şehir. Şehirde elektrik, su ve yakacak yok. Adeta büyük bir medeniyetin havzası olan bölge köy görüntüsü içerisinde. Ancak tüm insanların geleceğe yönelik umudu var" şeklinde konuştu.

//www.haber7.com/haber/20120327/Misirdan-Turk-heyetine-Gazze-yasagi.php

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153