banner171

O kız ilk kez konuştu!

Babası tarafından senetle satıldığı ve tecavüze uğradığı iddia edilen E.Y., suskunluğunu bozdu.

O kız ilk kez konuştu!

Antalya'da, 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından 54 yaşındaki Yusuf A.'ya senetle 5 bin lira karşılığı satıldığı ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen E.Y. (19), ilk kez konuştu. ATV'de yayımlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programının dünkü konukları, E.Y.'nin ailesiydi. Anne Gülay ve baba Osman Y., Türkiye'yi şoka sokan olayla ilgili konuşurken telefonla yayına bağlanan genç kız, yaşadıklarını, duygularını ve hayallerini anlattı...


'BENİ TEHDİT ETTİ'

Anne ve babasını çok sevdiğini belirterek söze başlayan E.Y., sözleşmedeki imzanın kendisine ait olup olmadığının sorulması üzerine "Hatırlamıyorum. Benim değil galiba" dedi. Anne ve babasının suçlu olmadığını belirten genç kız, "Annem babam para almadı. O adam boş kağıdı imzalattı, üzerini kendisi doldurdu" diye konuştu. Başına gelenleri annesiyle paylaşmayı düşünüp düşünmediği sorusu üzerine de E.Y., "Yusuf A., beni tehdit ediyordu. Hiç anlatmadım anneme. Anlatırsam beni öldürecekti. O adamın yanında çalışıyordum. Dükkanda silah gösterdi. 'Birine söylersen öldürürüm seni' dedi. Öğretmenime söylemem de bir anda oldu. İyi ki anlattım. Anlatmasam belki daha kötü olabilirdi" açıklamasını yaptı. Olayın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen psikolojisinin düzelmediğini aktaran E.Y., sözlerine şöyle devam etti: "Tam kendimi topluyorum mahkeme çıkıyor. Yeniden o günleri yaşıyorum. O adamın en ağır cezayı almasını istiyorum..."

'BENİ TERK EDER'

Her şeye rağmen hayallerinden vazgeçmeyen E.Y., Türkçe öğretmeni olmayı istediğini de belirtti. Genç kız, "Evlenir misin?" sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi. "Asla evlenmem" dedikten sonra gözyaşlarına boğulan E.Y., gerekçesini ise "Gerçeği duyan bırakır beni. O yüzden evliliğin hiçbir anlamı yok" sözleriyle açıkladı.

KORUMASIZ!

Bu arada E.Y.'nin, devlet korumasına alınma teklifini kabul etmediği öğrenildi. Yetkililer, E.Y., 18 yaşından büyük olduğu için rızası olmadan koruma kararı verilemeyeceğini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise "Sadece mahkeme kararıyla korumaya alabiliriz" dedi.

KIZ MESLEK LİSESİ'NDE OKUYOR

Resmi kayıtlara göre 19 yaşında olan E.Y.'nin, bir Kız Meslek Lisesi'nde okuduğu öğrenildi. Yarı tatil döneminde teşekkür belgesi alan genç kızın okulunda çok sevildiği de anlaşıldı. Öte yandan E.Y.'nin yaşadıklarını anlattığı ve olayı ortaya çıkaran Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu'nda görevli 10 yıllık öğretmen Burçe Tuncel'e (31) tebrik yağıyor.

2 KIZI DAHA TACİZ ETMİŞ

Genç kızın annesi Gülay Y., tecavüzle suçlanan Yusuf A.'nın, daha önce de yanında çalışan 2 çocuğu aynı şekilde taciz ettiğini savcılıkta duyduklarını öne sürdü. Anne Y., "Onları bulmanızı rica ediyorum. Onlar da çıksın konuşsun" diye konuştu. Öte yandan Yusuf A.'nın avukatı Hacı Ömer Çelebi, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilinin tutuklanmasına itiraz etti.

'AJAN YAPACAKTI'

Kızını satmakla suçlanan baba Osman Y. de para almadıklarını savundu. Baba Y., "Belgedeki imza bana ait. Ama boş kağıda attığım imzanın üzerini kendisi yazmış. 4 çocuğum var, birinin tüyünü vermem" dedi. Olayı öğrenince suç duyurusunda bulunduklarını belirten Y., "Yusuf A. '5 bin lira vereyim, susun' dedi. Kabul etmedik. Tek kuruş almadık" diye konuştu. Baba Y., Yusuf A.'nın kızını saat 20.00 gibi alıp 24.00'de de getirdiğini vurgulayarak, "Kızımızı ajan yapacağını söylemişti, o yüzden onunla göndermiştik" açıklamasını yaptı. Anne Gülay Y. "Türkiye ayağa kalktı diyorlar, ben oturtmaya geldim" diyerek Başbakan'dan yardım istedi.

Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153